O masă gigantică de oase umane ar fi fost descoperită de arheologii egipteni şi asta ar demonstra că povestea Exodului din Biblie ar fi una adevărată! Dar totuşi…


Moise Marea RosieMinisterul egiptean al Antichităţilor a anunțat că o echipă de arheologi subacvatici a descoperit rămăşiţele unei mari armate egiptene din secolul al 14-lea î.Hr., în partea de jos a Golfului Suez, la 1,5 km în larg de orașul Ras Gharib. Echipa se afla în căutarea rămășițelor unor nave antice și artefacte legate de epoca de piatră și epoca bronzului din zona Mării Roşii, atunci când a dat peste o masă gigantică de oase umane.

Oamenii de ştiinţă, conduşi de profesorul Abdel Muhammad Gader, de la Facultatea de Arheologie din cadrul Universităţii Cairo, au recuperat deja mai mult de 400 de schelete diferite, precum și sute de arme și piese de armură (printre care două care de război), împrăștiate pe o suprafață de aproximativ 200 de metri pătraţi. Ei estimează că mai mult de alte 5.000 de alte schelete ar putea fi dispersate pe o zonă mult mai largă, ceea ce sugerează că o armată de dimensiuni mari a pierit pe acest sit.

Multe indicii din situl arheologic i-au adus pe profesorul Gader și echipa sa la concluzia că rămăşiţele ar putea fi legate de celebrul episod al Exodului biblic. În primul rând, soldații antici par să fi murit pe uscat, deoarece nu au fost găsite în zonă rămăşiţe de bărci sau nave. Pozițiile scheletelor și faptul că ele au fost prinse într-o cantitate mare de lut și piatră, implică faptul că soldaţii ar fi putut muri într-o alunecare de teren sau din cauza unui val uriaş.

De asemenea, numărul mare de schelete sugerează faptul că o veche armată mare a pierit pe acest sit, iar modul dramatic prin care au fost uciși soldaţii pare să confirme versiunea biblică a trecerii Mării Roșii, atunci când armata faraonului egiptean a fost distrusă de apele pe care Moise le-a despărțit. Această nouă descoperire demonstrează cu siguranță că a existat într-adevăr o armată egipteană de mari dimensiuni, care a fost distrusă de apele Mării Roșii, în timpul domniei regelui Akhenaten.

Timp de secole, celebra relatare biblică a „Trecerii Mării Roșii” a fost respinsă de majoritatea cercetătorilor și istoricilor, ca fiind mai mult ceva simbolic. Dar această descoperire uluitoare aduce dovezi științifice de netăgăduit că unul din cele mai faimoase episoade din Vechiul Testament s-a bazat într-adevăr pe un eveniment istoric. Acesta aduce o nouă perspectivă asupra Bibliei şi ar putea sugera faptul că şi alte episoade controversate (ca de exemplu, „plăgile din Egipt”) ar putea avea, într-adevăr, o bază istorică.

P.S. Ştirea e falsă, fiind fabricată de „Weekly World News”. Acum, stau şi mă gândesc, cui servesc asemeena ştiri false, care nu par altceva decât să discrediteze Biblia.


Lasă un comentariu