Corporaţia militară Lockheed Martin construieşte pentru guvernul american avionul hipersonic SR-72, care poate atinge fantastica viteză de 6.000 de km/h


Contractorul guvernamental, corporația multinațională Lockheed Martin, a confirmat în cele din urmă în mod public că se află în construcţie cu extrem de avansatul avion SR-72.

SR-72, bazat pe informații noi disponibile, ar fi primul avion hipersonic. Pentru ca un vehicul să fie considerat hipersonic, acesta trebuie să atingă o viteză de cel puţin 5 Mach – de cinci ori viteza sunetului, adică circa 5.000 de km/h. Cu o astfel de viteză, suprafaţa Statelor Unite ale Americii poate fi parcursă în 30 de minute.

Pentru a construi suport pentru acest nou design, NASA a lansat imagini video ale predecesorului său: SR-71 „Blackbird”. SR-71 „Blackbird” a fost construit pentru prima dată în anii 1960, pe baza unor proiecte guvernamentale secrete din anii 1950. Până în prezent, este cea mai rapidă aeronavă cu echipaj care a fost construită vreodată, după cum se arată în film. În mod remarcabil, un avion mai rapid nu a fost construit niciodată în aproape jumătate de secol de la construcția SR-71.

SR-71 a reușit să atingă viteze de până la Mach 3 la o altitudine maximă de aproape 26.000 de metri. SR-71 Blackbird cu două locuri a fost conceput ca avion de recunoaștere și a fost folosit în acest scop din 1964 şi până în 1998. În această perioadă, Lockheed a construit doar 32 dintre aceste avioane super-rapide. Iar acum lucrează la SR-72, pentru a-l face şi mai rapid, până undeva la 6.000 de km/h.

Principala întrebare este acum motivul pentru care guvernul crede că are nevoie de acest avion și cum va fi el folosit. Desigur, există multă secretomanie în jurul proiectului, dar este cert că acesta va fi scump. El ar fi extrem de greu de detectat cu orice tehnologie civilă, sau chiar militară, datorită capacităților remarcabile de viteză și altitudine.

Totuşi, poate doar atât se vrea a se da publicităţii – cu siguranţă că există alte tehnologii extrem de avansate ultrasecrete. Într-un fel, chiar un fost şef al lui Lockheed Martin, Rich Ben, s-a dat de gol, spunând în 1993, în timpul unei prelegeri susţinute la Alumini UCLA Center, că “Acum avem tehnologia pentru a-l duce pe extraterestru (ET) acasă”. Rich Ben se referea la extraterestrul din filmul “E.T.” al lui Steven Spielberg, dar această afirmaţie e cu adevărat şocantă, căci arată că o mare corporaţie americană militară chiar era în stare să producă nave spaţiale care să ajungă la alte stele fără probleme, tehnologie ascunsă publicului larg. Şi, culmea, în timp ce făcea această afirmaţie şocantă, ultimul “slide” al prezentării sale arăta un obiect zburător negru, sub formă de disc, aflat în spaţiul cosmic. Citiţi mai multe în acest articol: Declaraţie-trăsnet a fostului preşedinte al corporaţiei militare Lockheed Martin: “Avem tehnologia pentru a-i duce pe extratereştri acasă, pe stelele lor!” Tehnologie care este ascunsă publicului larg…


Lasă un comentariu