Toate secretele morţii sunt dezvăluite de un mare înţelept tibetan! Ştiinţa nu e în stare să ne prezinte asemenea lucruri!


moarte 31Un mare înţelept tibetan spunea următoarele lucruri interesante despre moarte. De aceea, m-am gândit să vă prezint şi vouă aceste lucruri:

Moartea nu este un eveniment limitat numai la un anume moment, căci procesul se prelungeşte adesea mult timp. Anumite semne anunţă apropierea morţii. Următoarele semne ar anunţa – în mod general – apropierea morţii: omul simte corpul său ca fiind mai greu decât în mod obişnuit, buzele şi gura i se usucă, căldurile vitale părăsesc corpul, spiritul i se întunecă până se pierde cu totul. Când forţele vieţii se estompează, spiritul intră într-o lumină albă ca acea a cerului de la răsăritul soarelui. Atunci întunericul cuprinde spiritul, care trece într-un fel de leşin. Această stare a conştiinţei se numeşte „momentul în care respiraţia exterioară se opreşte şi în care suflul interior nu este întrerupt încă”.

Când spiritul mortului iese din acest leşin, el vede lumina originară strălucind ca un cer lucitor. Dacă recunoaşte această lumină fundamentală, spiritul este atunci eliberat. Dar el rămâne în starea intermediară dacă nu recunoaşte lumina respectivă.

Este foarte important ca muribundul să-şi reamintească acţiunile sale bune şi să poată merge astfel la întâlnirea cu moartea având sentimentul unei totale încrederi faţă de viaţa sa scursă. Atunci, un surâs liniştit i se arată pe faţă şi corpul destins se odihneşte pe culcuşul său. Din acest motiv, tibetanii evită orice plâns şi orice lamentare în camera mortului. Rudele apropiate rămân adesea mai departe de această încăpere, căci neputând să-şi reţină supărarea şi durerea, ei pot să tulbure trecerea mortului în cealaltă lume. Atunci când căldura corpului părăseşte mai întâi picioarele şi se retrage către zona inimii, sunt semne ale unei morţi fericite. Contrarul acesteia este o moarte nenorocită: mortul se ridică, se sforţează, caută cu mâinile un sprijin în aer, cade pe spate copleşit. În aceste morţi nefericite, căldura corpului părăseşte mai întâi capul şi partea de sus a trupului, retrăgându-se spre inimă. Aceste semne permit să se prevadă şi dacă întruparea următoare va fi bună sau rea.

Când spiritul mortului intră în starea intermediară, la început el nu ştie că a murit. Se crede încă în viaţă şi se miră că lumea care îl înconjoară a devenit subit atât de diferită. Percepe tot ceea ce este în jurul său, dar remarcă faptul că nu este văzut de muritori. Ca într-un vis, acest corp-mental se poate deplasa acolo unde vrea, fără nici o constrângere materială, căci nu mai are nici carne, nici sânge. Acest corp mental este legat încă de corpul său fizic şi de locul unde a trăit.


Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock