Întâmplări neştiute şi incredibile din viaţa Babăi Vanga, care arată puterile extraordinare ale acestei prezicătoare


Vanga (Baba Vanga) a fost o prezicătoare oarbă bulgară, vindecătoare cu plante, despre care se zice că ar fi posedat abilități paranormale. S-a născut la data de 31 ianuarie 1911 într-un oraş din fosta Iugoslavia, în familia unor plugari săraci şi a murit în 1996. De-a lungul timpului, Vanga a făcut o mulţime de profeţii care s-au îndeplinit, ca de exemplu începutul celui de-al doilea război mondial, moartea lui Stalin sau evenimentele teroriste 9/11 de la New York.

În acest articol, vă voi spune câteva întâmplări neştiute din viaţa marii prezicătoare bulgare.

* Ea avea posibilitatea să urmărească desfășurarea întregii vieți a unui om. De exemplu, un grup de tineri furaseră niște icoane prețioase. Aceștia se ocupau cu restaurările și aveau acces la bunurile bisericii și ale mănăstirii. Ei au abuzat, în mod nedemn, de încrederea acordată de mai-marii mănăstirii. Vanga i-a dat imediat în vileag și a relatat, cu o precizie extraordinară, despre toți complicii și despre felul în care au plănuit furtul, spunând că sunt oameni răi și necinstiți şi că vor plăti scump această faptă îngrozitoare.

* O femeie care a fost la Vanga a povestit următoarele: Am trăit ani îndelungați, întreaga familie, într-o colibă scundă și veche. Cândva am întrebat-o pe Vanga dacă vom avea și noi o casă omenească. Ea mi-a spus: „Da, văd casa, dar numai ferestrele, fără temelii”. N-am putut înțelege ce vrea să însemne asta și am așteptat. Cam peste două luni, întorcându-mă de la lucru am văzut mult fum și un nor de praf în dreptul casei noastre. Am grăbit pasul și am văzut îngrozită că bătrâna noastră casă se năruise (alături se ridica o casă nouă și constructorii săpaseră pe sub casa noastră – lucru ce s-a stabilit ulterior). Temeliile se surpaseră iar ferestrele etajului superior atârnau, cine știe cum, în aer…

* Vanga recepționa imaginile indiferent că erau din prezent, trecut sau viitor. După ce a stat de vorbă cu un vizitator despre diferite lucruri i-a spus, pe neașteptate, că au în familie pe cineva căruia i se zice „Turcul”. Omul nu știa nimic despre aceasta, dar după un timp a venit special pentru a-i spune că în timpul războiului, unchiul său și-a găsit soția în casa unui vecin și i-a tăiat pe loc, din gelozie. De atunci lumea îl striga: Turcu.

* În anul 1944, un țăran a aflat că fiul său a fost ucis de nemți la marginea satului Novo Selo, din Macedonia. La locul indicat au descoperit șapte morminte, dar cadavrele erau atât de desfigurate, încât morții nu puteau fi recunoscuți. Au întrebat-o pe Vanga, iar ea le-a spus că mormântul pe care îl caută se află pe malul râulețului, lângă o tufă mare. Când l-au descoperit și l-au dezgropat, din buzunarul vestonului celui ucis au căzut actele și o fotografie, încă nedeteriorată, din care au înțeles că, într-adevăr, acela era fiul ţăranului.

* Unui pictor mai în vârstă, grav bolnav, căruia doctorii nu putuseră să-i stabilească diagnosticul, Vanga i-a spus că are o alipire în zona diafragmei și l-a sfătuit să meargă în Germania, la tratament, unde se va însănătoși. Cele spuse de ea s-au împlinit întocmai.

* Unui ofițer, care pleca pe front, i-a spus să nu încalece pe cal în timpul atacului, însă el a uitat. Chiar în prima luptă, calul ofițerului a fost ucis pe loc, iar el abia a scăpat cu viaţă.

* Unui alt vizitator, un inginer, după ce l-a descris ambianța locuinței și situația familială, i-a spus ce se găsește în vechiul pod al casei și a descoperit într-un cufăr mașina de scris a răposatului său bunic. Inginerul, uluit, și-a amintit că, într-adevăr bunicul său avusese o mașină de scris, despre care el nu mai știa unde se găsește.

* Unui învățător bolnav și sărac, pictor amator, Vanga i-a spus că la bătrânețe va deveni foarte bogat și vestit. Mulți ani după aceasta, învățătorul a cîștigat la Loto, mai întâi 20.000 leva, iar mai apoi 10.000 leva. Concomitent, tablourile sale au început să placă și să fie căutate de admiratorii artei sale.

* Vanga a fost întrebată: „Dacă unei anumite persoane îi prezici moartea sau altceva cu caracter inevitabil, poate respectiva persoană să o preîntîmpine? Sau ar putea face Vanga aceasta?”. „Nu, categoric nu”, răspunde ea. „Nimeni nu poate. Viața omului este strict prestabilită și nimeni nu o poate schimba”. Şi avem următorul exemplu. Într-o zi a venit un tânăr, șofer de camion, și i-a propus Vangăi să ducă pe cineva până la o mănăstire. La plecare, Vanga i-a spus tânărului: „Indiferent ce s-ar întâmpla, ai grijă ca pe 15 mai să fii aici, la mine”. În acea zi, însă, tânărul a fost rugat să transporte materiale de construcție pentru casa unui prieten și, cerând acordul mamei sale, a hotărât să meargă la Vanga pe 17 mai, pentru că nu-și putea refuza prietenul. Exact în această zi (15 mai), tânărul a fost călcat de tren la trecerea de cale ferată. Cum s-a întâmplat, nimeni nu știe cu precizie, specialiștii apreciind că s-au blocat frânele și că șoferul nu a mai putut evita nenorocirea. Vanga văzuse întreg tabloul și încercase să îl ferească, dar nu îi stătuse în puteri.

 

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO