Un secret dezvăluit de „Cartea lui Enoh”: grupul îngerilor lui Semyaza e vinovat pentru uriaşii de pe Terra. De aceea au fost ei „înlănţuiţi” în întuneric?


În celebra lucrare religioasă a „Cărţii lui Enoh” se arată existenţa a două grupuri de „fiinţe celeste”: grupul lui Semyaza şi grupul îngerilor lui Mihail. După ce grupul lui Semyaza s-a unit cu fetele pământene şi i-a învăţat pe oameni secretele diferitelor ştiinţe şi arte (unele, se pare, cu urmări nefaste), grupul celălalt, al îngerilor fideli lui Dumnezeu – Mihail, Uriel, Rafael şi Gabriel – se plîng în faţa Domnului:

„Ai văzut ce a făcut Azazel, cum i-a învăţat pe oameni arătându-le toată nedreptatea pe pământ şi cum a dezvăluit tainele veşnice care se săvârşesc în ceruri şi în ce chip Semyaza, căruia tu i-ai dat putere să stăpânească asupra tovarăşilor săi, le-a dat oamenilor învăţătură. Şi ei (îngerii damnaţi) s-au dus către fetele oamenilor, pe pământ, şi si-au culcat cu ele şi s-au întinat cu aceste femei şi le-au descoperit toate păcatele. Iar femeile acestea au adus pe lume uriaşi, din pricina cărora tot pământul s-a umplut de sânge şi nedreptate”.

Potrivit aceluiaşi text, potopul a fost o consecinţă tocmai a acestor îndeletniciri ale grupului condus de Semyaza, după coborârea în piscul Ardis. În ajunul catastrofei e chemat Noe, căruia i se spune cum să salveze fauna terestră, apoi Domnul i se adresează lui Rafael astfel: „Leagă-i lanţuri lui Azazel la mâini şi la picioare şi aruncă-l în întuneric; şi deschide pustiul ce se află în Dudail şi aruncă-l acolo. Azvârle peste el bolovani şi pietre ascuţite, astupă-l în beznă ca să nu mai vadă lumina. Şi în ziua cea mare a judecăţii de apoi să fie aruncat pe jăratic. După aceea să tămăduieşti pământul pe care îngerii l-au desfrânat şi să vesteşti tămăduirea pământului, pentru ca ei să-şi vindece rana şi ca nu toate odraslele oamenilor să se piardă de la toată taina pe care veghetorii le-au dezvăluit-o şi au arătat-o copiilor lor. Tot pământul s-a desfrânat de ştiinţa şi lucrarea lui Azazel; cere-i socoteală lui pentru tot păcatul”.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock