Un cititor a observat prin România un cer dubios la apusul Soarelui! O lumină albă şi strălucitoare ce nu avea ce căuta acolo… Mister!


lumina dubioasa Pitesti 1Am primit un email interesant de la un cititor, care a dorit să fie anonim, şi în care am găsit ataşate nişte poze bizare. Pe această cale, doresc să-i mulţumesc mult pentru materialele trimise.

Emailul cititorului meu era intitulat „Piteşti, cer dubios” şi în el era scris doar atât: „Salut. Azi în timp ce mă întorceam spre casă am observat pe cer ceva dubios …. am postat mai jos nişte imagini”.

Înainte de a comenta ceea ce am văzut eu în aceste poze, vreau să fac mai întâi o precizare. Eu primesc zilnic multe emailuri de la cititori; din păcate, timpul extrem de limitat pe care îl am la dispoziţie nu-mi permite să răspund la toate emailurile, oricât mi-aş dori. De aceea, îmi cer scuze celor care mi-au scris şi nu le-am răspuns până în prezent… pur şi simplu nu am avut timp, nu că nu mi-aş fi dorit sau am ignorat cu bună intenţie. De obicei, îmi arunc o privire pe email şi, dacă-l consider foarte interesant, răspund la el şi, eventual, cer acordul cititorului pentru a publica materialul pe site.

La fel am făcut şi cu emailul la care fac referinţă în acest articol… pozele mi s-au părut prea ciudate, şi, după ce-am obţinut acordul cititorului, m-am hotărât să le fac publice. De fapt, am să public doar o singură poză, care mi se pare cea mai reuşită. Fotografiile au fost luate la ora 16:54 (ora inscripţionată pe fotografie), deci după apusul Soarelui, de la ora 16:22.

Vreau să precizez de la bun început că am făcut personal, până în prezent, o mulţime de fotografii la apusul Soarelui şi cunosc bine jocul de lumini de pe cer. De obicei, norii de pe cer tind să devină gălbui spre roşiatici, datorită razelor solare ce bat după linia orizontului. Am văzut la un moment dat chiar şi nori albaştri-verzui, care reflectau un spectru de culori mai mare al Soarelui la apus. Dar, niciodată nu am văzut nori albi şi strălucitori, care să reflecteze lumina Soarelui. Şi asta pentru că, la apus, aşa cum am explicat mai sus, ca urmare a atmosferei Pământului, lumina Soarelui capătă o nuanţă mai roşiatică. Lumina albă o putem observa doar după ce Soarele urcă pe cer.

Dar, în fotografie, în centru, se poate observa clar o lumină albă, strălucitoare, singuratică printre norii roşiatici, destul de înaltă la orizont. În plus, se observă că ea parcă se coboară uşor în direcţia sud-vest spre orizont. Nu poate fi lumina reflectată de vreun nor aflat la înălţime şi nici Luna, care apune în perioada aceasta la 16:14. Atunci, ce naiba o fi!? Iată încă un mister destul de greu de desluşit…

lumina dubioasa Pitesti 2

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock