Uriaşii din Muntenia: incredibile povestiri adevărate care nu sunt legende! În România, cât şi în întreaga lume, sunt o mulţime de dovezi care demonstrează existenţa giganţilor!


uriasi MunteniaDe multe ori am arătat pe site-ul acesta că uriaşii au existat pe Pământ încă din cele mai vechi timpuri. Celebrul fragment biblic cred că e edificator: „“În vremea aceea s-au ivit pe pământ uriaşi, mai cu seamă de când fiii lui Dumnezeu începuseră a intra la fiicele oamenilor şi acestea începuseră a le naşte fii: aceştia sunt vestiţii viteji din vechime” (Geneza 6:4)”. Despre ei se vorbeşte şi în „Cartea uriaşilor” sau „Cartea lui Enoh” (citeşte mai multe în acest articol: Un secret dezvăluit omenirii: incredibila poveste a giganţilor din Biblie, povestită de “Cartea uriaşilor”).

Dar, să revenim la România. Există legende sau povestiri cu privire la uriaşi? Normal că da… de exemplu, legenda uriaşilor din Ţara Haţegului. Citez din articolul din martie 2009 de pe site (Uriaşii din Ţara Haţegului):

În Ţara Haţegului, o frumoasă depresiune montană situată între Petroşani şi Deva, oamenii şi acum vorbesc despre uriaşi. Cică o fată de uriaş a făcut cetatea de la Deva; sora ei ridica alta pe vârful muntelui Retezat. Pentru că cea de pe Retezat era mai frumoasă, fata de la Deva a aruncat cu un fier de plug, stricând şi cetatea, retezând şi vârful muntelui. De aceea, muntele s-ar numi Retezat. Şi mai spun oamenii că, primăvara, apele au tot dezgolit, din când în când, oase mari, de uriaşi.

Uriaşii erau mari de tot, cu ochii cât dovlecii şi dinţii cât fiarele plugului. Păşeau de pe un munte pe altul, făcând să se cutremure pământul. Pe lângă ei, oamenii erau ca muştele. O fetiţă de uriaş a găsit un ţăran care îşi ara pământul cu boii lui şi l-a luat în palmă, cu boi cu tot, şi l-a dus la părinţii ei. Aceştia au sfătuit-o să nu îl rănească şi să îl ducă la locul lui, căci este om şi va trăi mult timp după ce ei nu vor mai fi.

80 de schelete de uriaşi în Giurgiu

Dar, cele mai multe dintre legendele privind uriaşii le găsim în Muntenia. Site-ul Giurgiuveanul.ro ne prezintă o povestire foarte interesantă despre descoperirea unor schelete de uriaşi. Între anii 1939-1951, la Argedava, judeţul Giurgiu, arheologii au descoperit nu mai puţin de 80 de schelete uriaşe, de umanoizi de 4-5 metri înălţime. Un martor ocular, Ioniţă Florea, a declarat că a văzut cu ochii lui schelete de uriaşi. Bărbatul a povestit că a dezgropat cu mâna lui un craniu incredibil de mare, mult mai mare decât cel de om; osemintele erau urcate într-un camion şi duse în altă parte, fără să se ştie unde. Se spune că în total au fost descoperite peste 80 de schelete.

Scheletele de uriaşi de la Scăieni, cu capete cât dovlecii

Site-ul enational.ro ne mai aduce aminte de un loc din zona Munteniei unde s-au găsit schelte de uriaşe. Este vorba de satul Scăieni, comuna Bozioru din judeţul Buzău. “Poveştile” oamenilor din comuna Bozioru relatează despre uriaşii care au locuit pe acele meleaguri. La începutul anilor 90, săpând pe o colină, sătenii au descoperit schelete uriaşe, măsurând în jur de 2,40 metri, chiar mai mult, cu căpăţâni ca „dovlecii de prăsilă”. Din păcate, autorităţile n-au dat importanţă necropolei de uriaşi. În zonă, se află pădurea Tainiţa, de pe muntele cu acelaşi nume; aici se află Stâlpii Tainiţei, “stâlpi  colosali de piatră care se ridică în formă de coloane în mijlocul pădurii inaccesibile” şi care nu au putut fi cercetaţi deoarece nu se poate ajunge până la ei. Cine a săpat tunelurile prin piatra dură, cine a ridicat acei stâlpi în inima pădurii, cine a sculptat pe stânci, la mari înălţimi, “scaunele” domneşti?

Oricum, uriaşii nu au trăit doar cu mii sau zeci de mii de ani în urmă. Cam în vremea în care trăia Petru Rareş în Moldova (secolul al XVI-lea), exploratorul Magellan i-a observat pe giganţii argentinieni în viaţă (citiţi mai multe AICI: Uriaşii patagonieni: i-a văzut Magellan şi alţi exploratori! De ce atunci oamenii de ştiinţă îi consideră pe aceşti giganţi drept “poveşti mitice”?)

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Un comentariu la „Uriaşii din Muntenia: incredibile povestiri adevărate care nu sunt legende! În România, cât şi în întreaga lume, sunt o mulţime de dovezi care demonstrează existenţa giganţilor!”

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock