X-37B, avionul spaţial fără pilot al Forţelor Aeriene Americane, e plin de secrete! Zboară de 500 de zile în jurul Pământului şi nimeni nu-i cunoaşte misiunea! Se spune că ar fi “dotat” cu focoase nucleare, putând lovi orice punct de pe glob…

  •  
  •  
  •  
  •  

X37 BX-37B, avionul-robot spaţial secret al Forţelor Aeriene Americane, se află în orbita Pământului de aproape 500 zile, o perioadă-record de timp de zbor în spaţiu. Cea mai recentă versiune a unei navei spațiale relativ mici, care are doar un sfert din dimensiunea unei navetei spațiale, a fost lansată în decembrie 2012, într-o misiune top-secret.

X-37B are o sarcină utilă ce echivalează aproximativ dimensiunea unui camion și se pare că transportă o încărcătură extrem de sensibilă. X-37B a început ca un proiect NASA pentru un avion spaţial mic şi fără pilot, apoi proiectul a fost transferat în 2004 la DARPA. DARPA (Defence Advanced Research Projects Agency) este Agenţia pentru Proiecte Avansate în Apărare a SUA, ale cărei proiecte sunt absolut controversate. Astfel, precum am scris într-un articol din noiembrie 2013 (DARPA, agenţia guvernului american pentru cercetări avansate, doreşte să introducă în genomul uman al “47-lea cromozom”… Astfel, se va naşte o nouă specie umană artificială, controlată de Oculta Mondială!), această agenţie ar intenţiona crearea unei specii umane artificiale, prin introducerea unui nou cromozom. Revenim însă la avion… o lipsă de fonduri a determinat un transfer al proiectului de la DARPA la U.S. Air Force Rapid Capabilities Office (Biroul de Capacităţi Rapide al Forţelor Aeriene Americane), cel care continuă să gestioneze în prezent programul X-37B. Acest birou se ocupă de tehnologii, achiziţii şi logistică.

Navele spațiale fără pilot pot rămâne pe orbită pentru o perioadă mult mai mare decât cele cu echipaj la bord. Primul X-37B lansat, OTV-1, a fost capabil de a orbita Pământul 225 zile; succesorul său, OTV-2 a stat în spaţiu o perioadă mai lungă de timp, de 469 de zile. Acum, cel mai recent model de X-37B i-a depășit deja pe predecesorii săi și nu există niciun indiciu că misiunea sa ar fi ajuns la capăt.

Aşadar, ce face acolo sus deasupra Pământului? În ciuda recordului petrecut în spațiu, niciun detaliu cu privire la misiunea sa nu a fost dat publicităţii. Forţele Aeriene Americane refuză să facă acest lucru. Există mai multe zvonuri, dar “linia oficială” este că X-37B este doar o platformă experimentală pentru “experimente operaţionale care pot fi examinate pe Pământ.” Un fost ofițer al Forțelor Aeriene Americane consideră că X-37B este o platformă de testare pentru noile tehnologii.  Alţii susţin că X-37B este dotat cu focoase nucleare, astfel încât ar putea lovi orice punct de pe glob în doar câteva minute…


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un comentariu