Un ocean ascuns se află adânc în mantaua interioară a Pământului! L-au descoperit oamenii de ştiinţă! Când o să se recunoască faptul că interiorul Pământului este plin de viaţă şi locuibil?


OCEAN INTERIORAdânc, în manta stâncoasă a Pământului, se află un rezervor de ocean de apă, încastrat într-un anumit tip de mineral numit ringwoodit, arată o nouă cercetare citată de site-ul livescience.com. Rezultatele studiului vor ajuta oamenii de ştiinţă să înţeleagă ciclul apei pe Pământ, și cum plăcile tectonice mișcă apa între suprafața planetei și rezervoarele din interior.

Mantaua Pământului este stratul fierbinte şi stâncos, situate între miezul planetei și crustă. Oamenii de ştiinţă au suspectat demult că așa-numita zonă de tranziție a mantalei, care se află între straturile de mantă superioară și inferioară (410-660 km), sub suprafaţa Pământului, ar putea conține apă, prinsă în mineralele rare. Cu toate acestea, dovezi directe pentru această apă a lipsit până în prezent. Pentru a vedea dacă zona de tranziție conţine într-adevăr un rezervor profund de apă, cercetătorii au efectuat experimente pe ringwooditele bogate în apă, analizând undele seismice care călătoresc prin manta sub Statele Unite ale Americii și studiind modelele numerice. Ei au descoperit că materialul mantalei care se scurge în jos se topește, odată cu traversarea graniței dintre zona de tranziție și stratul mantalei inferioare. „Dacă vedem această topire, atunci trebuie să existe apă în zona de tranziție”, a declarat Brandon Schmandt, un seismolog la Universitatea din New Mexico și co-autor al noului studiu. „Zona de tranziție poate conţine multă apă și ar putea avea aceeași cantitate de apă ca toate oceanele lumii.”

Un ringwoodit este un mineral bogat în apă, care se formează din olivină, sub presiuni și temperaturi foarte ridicate, cum ar fi cele prezente în zona de tranziție a mantalei. Studiile de laborator au arătat că acest mineral poate conține apă, care nu este prezentă sub formă de lichid, gheață sau vapori; în schimb, apa este prinsă în structura moleculară a ringwoodit-ului sub formă de ioni de hidroxid (atomi legaţi de oxigen și hidrogen).

P.S. Eu fac parte dintre oamenii mai non-conformişti care cred că în interiorul Pământului nu se găsesc straturi de materie solidă şi lichidă fierbinte. Eu cred că interiorul Pământului este locuibil chiar (de către o civilizaţie mult superioară nouă). Există mult prea multe legende ale omenirii care vorbesc de acest lucru… să se fi înşelat toate!? În plus, Jules Verne, care făcea parte dintr-o organizaţie ezoterică secretă, a primit multe informaţii „interzise” atunci când a scris celebrul roman „Călătorie în centrul Pământului”, în care ne arată că în mijlocul Pământului se află o lume paradisiacă, incredibil de vie, plină de vegetaţie şi ape. Acum, prin acest studiu ni se confirmă faptul că în interiorul Pământului s-ar putea afla un ocean ascuns de apă. Până la urmă, în viitor, ştiinţa va fi nevoită să recunoască existenţa vieţii în adâncul Pământului. Nu ni se mai pot ascunde aceste informaţii prea mult timp!

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO