Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

În viitor, vom avea hărţi de navigaţie prin galaxii, căci navele spaţiale se vor ghida cu ajutorul stelelor moarte

108

blankNavele spaţiale viitoare ar putea folosi într-o bună zi stele moarte, pentru a naviga prin spaţiul cosmic, scrie BBC într-un articol interesant. Oamenii de ştiinţă germani lucrează la o modalitate prin care o navă spaţială s-ar putea localiza în spaţiu prin detectarea semnalelor de raze X de la pulsari – stele moarte şi dense care se rotesc extrem de rapid şi cu o regularitate remarcabilă. “Principiul e atât de simplu şi poate avea aplicaţii atât de clare”, spune prof.Werner Becker. “Aceşti pulsari se găsesc peste tot în Univers, iar pulsaţia lor e atât de predictibilă, încât face posibilă orice abordare”.

Această metodă este atât de precisă, încât ar putea determina poziţia unei nave spaţiale în spaţiu cu o eroare de doar 5 kilometri. Tehnica propusă este foarte similară cu semnalele GPS de pe Pământ, în care, pentru localizarea unui obiect pe Pământ, se folosesc datele de la mai mulţi sateliţi ce înconjoară Terra.

Dar, este puţin probabil ca această tehnică să poată fi folosită în viitorul apropiat, căci, pentru detectarea razelor X din pulsarii din spaţiu, se folosesc telescoape masive cu raze X. Pentru ca tehnologia să fie aplicabilă, este necesară a se miniaturiza navigaţia prin intermediul pulsarilor. Dar, cine ştie, în viitor, poate că vom avea hărţi de navigaţie cosmică pentru întreg Universul, aşa cum avem azi hărţi de navigaţie terestră pentru semnalele GPS…

Orgoni Crystal