Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Pământul a avut în trecut două Luni … Nu e nici glumă, nici fantezie!

254

blankPoeţii, îndrăgostiţii, romanticii şi cântăreţii s-au gândit întotdeauna în imaginaţia lor ca pe cerul nostru să fie nu una, ci două Luni. Însă aceasta nu e doar o fantezie, căci la această posibilitate s-au gândit chiar şi astronomii, scrie site-ul The Bulletin. Ei cred că în trecut, Pământul chiar a avut două Luni: una mai mică care s-a izbit în cealalta mai mare şi, astfel, Terra noastră a rămas doar cu un singur satelit.

Astronomii au venit cu această ipoteză pentru a explica de ce faţa întunecată a Lunii este mult mai accidentată decât faţa care se arată tot timpul Pământului. Teoria a fost publicată în prestigioasa revistă “Nature” şi prezintă un model pe calculator în care este explicat ce s-ar fi putut întâmpla şi cum Luna mai mare a fost izbită de Luna mai mică. Experţii independenţi consultaţi până acum spun că teoria este posibilă, dar mai e mult până să fie acceptată.

Se presupune că acest eveniment a avut loc în urmă cu 4,4 miliarde ani în urmă. Cele două luni s-ar fi format cu 100 milioane de înainte, atunci când o planetă-gigant s-a izbit de Pământ. Amândouă Luni ar fi orbitat Pământul şi ar fi apărut pe cer împreună. Dar una din ele era mai mică şi mai uşoară, iar cealaltă de trei ori mai mare şi de 25 de ori mai grea, asa că... “Erau destinate în a se ciocni. Nu exista nicio posibilitate de scăpare”, spune Erik Arsphaug, co-autor al studiului şi om de ştiinţă la Universitatea din California, Santa Cruz.

Orgoni Crystal