Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Cosmologii iar s-au înşelat: materia întunecată nu există! Mai aveţi încredere în teoriile actuale privind formarea Universului?

  •  
  •  
  •  
  •  

blankPredicţiile oamenilor de ştiinţă privind existenţa misterioasei materii întunecate, ce ar sta la baza unei mari părţi din acest Univers, s-ar putea să fie greşite, anunţă BBC. Cercetări făcute asupra galaxiilor pitice sugerează faptul că ele nu s-ar fi putut forma dacă materia întunecată ar exista.

Teoria actuală în cosmologie arată că circa 4% din Univers este format din materie normală (stele, planete, comete etc.), 21% din materie întunecată, iar restul din energie întunecată, o componentă ipotetică a Universului şi mai puţin înţeleasă, ce ar putea explica expansiunea Universului. Modelul standard cosmologic prevede că particulele elementare se află sub formă de materie întunecată rece (Cold Dark Matter – CDM). Aceste particule CDM se crede că s-au format în istoria extrem de timpurie a Universului, cam la 1/1.000.000 secundă după Big Bang şi sunt „reci” în sensul că ele nu se mişcă extrem de repede. Existenţa acestor particule nu a fost încă demonstrată, întrucât ele sunt extrem de greu de detectat, neputând fi văzute în sensul tradiţional, iar, dacă există, ele interacţionează extrem de rar cu materia aşa cum o cunoaştem.

Profesorul Carlos Frenk de la Univ.Durham, lucrând cu Virgo Consortium, a obţinut date conform cărora înţelegerea formării şi compoziţiei Universului este incompletă. Aceste date au venit din analiza galaxiilor pitice care înconjoară Calea Lactee. Galaxiile pitice se pare că ar fi alcătuite în mare parte din materie întunecată, şi conţine doar câteva stele. Virgo Consortium a creat câteva simulări pe calculator pentru a vizualiza cum s-au format galaxiile pitice, folosind presupunerile cu privire la particulele CDM. Echipa a descoperit că rezultatele finale ale acestor simulări nu se potriveşte cu ceea ce observăm. Modelele pe calculator arată mult mai multe galaxii mici într-un halou larg în jurul Căii Lactee; în realitate, există mai puţine galaxii, dar mai largi. Aceasta înseamnă că modelul standard privind particulele CDM e posibil să fie unul fals.

P.S. Câtă încredere să mai avem în fizica şi cosmologia actuală, dacă ea se bazează pe fantasmagorii ca energia întunecată şi materia întunecată, noţiuni care n-au putut fi dovedite niciodată?


  •  
  •  
  •  
  •  
Reclame
Orgoni Crystal

 

Lasă un comentariu