Cutremur puternic în Mexic pe 20 martie 2012…Am avut dreptate cu ciclul de 188 de zile al cutremurelor puternice?

  •  
  •  
  •  
  •  

Scriam pe 3 martie în articolul intitulat “De ce în ultimii 2 ani, marile cutremure au loc la 188 de zile” (https://www.lovendal.ro/wp52/de-ce-in-ultimii-2-ani-marile-cutremure-au-loc-la-188-de-zile-se-va-intampla-un-cutremur-devastator-pe-22-martie-2012/) că e ciudat faptul că începând cu anul 2010 cele mai importante cutremure ale zilei au loc odată la 188 de zile: cutremurul din Chile (27 februarie 2010), cutremurul din Noua Zeelandă (3 septembrie 2010), cutremurul din Japonia (11 martie 2011), cutremurul din insulele Fiji (15 septembrie 2011). În articolul respectiv scriam că în jurul datei de 22 martie 2012 ar trebui să se întâmple în lume un cutremur semnificativ. Iată că acesta a avut loc pe 20 martie 2012 (deci, mai devreme cu 2 zile, decât ceea ce am anticipat) în Mexic. Citim de pe realitatea.net:

Un cutremur puternic cu magnitudine 7,4 a lovit marţi, 20 martie 2012, Mexicul. Mai multe clădiri din zona epicentrului s-au prăbuşit sau au fost avariate. Pagubele sunt însă minime, iar autorităţile au anunţat că, deocamdată, nu există pierderi de vieţi omeneşti. Cutremurul din Mexic a provocat panică în mai multe oraşe, inclusiv în capitala Mexico City, unde oamenii au ieşit în grabă din clădirile de birouri, serios zguduite.

Seismul a avut loc la ora 12.02 (20.02, ora României), la adâncimea de zece kilometri, în regiunea mexicană Guerrero. Epicentrul seismului a fost localizat la 52 de kilometri de oraşul Ometepec, la 76 de kilometri de oraşul Tlapa şi la 193 de kilometri de Acapulco.

Câteva zeci de clădiri s-au prăbuşit şi sute de imobile au fost avariate. Autorităţile au anunţat totuşi că nu există pierderi de vieţi omeneşti. Nouă persoane au fost rănite în Oaxaca şi două în Mexico City.

Lipsa clădirilor înalte în zona rurală, muntoasă, afectată de cutremur este unul dintre motivele pentru care nu au existat pierderi de vieţi omeneşti, spun autorităţile, citate de AP. Un alt motiv este experienţa mexicanilor cu seismele. Zona afectată de cutremurul de marţi a mai fost lovită în trecut de cutremure puternice. Nu mai puţin de 15 seisme cu magnitudine de 7 sau mai puternice au lovit regiunea din 1973 şi până acum. Astfel, clădirile nesigure s-au prăbuşit, pe rând, cu fiecare cutremur. Doar cele rezistente au rămas în picioare.

Chiar cu un ciclu mai mic, de 186 de zile, totuşi e foarte bizar cum s-a păstrat în mare această perioadă de 188 de zile, în care au loc cutremure puternice în lume. Oare o fi adevărată teoria conform căreia aceste cutremure şi schimbări ale scoarţei Pământului sunt cauzate de prezenţa unui obiect ceresc masiv care se mişcă în interiorul sistemului solar în constelaţiile Leul şi Orion? Efectele asupra planetei sunt direct corelate cu orientarea relativă a Pământului la acest obiect masiv, care schimbă axa Pământului la 377 de zile şi astfel au loc cutremure pe Pământ o dată la 188-189 de zile.

Pentru confirmarea definitivă a acestei teorii, urmează să aşteptăm să vedem ce se va întâmpla peste 188 de zile…


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un comentariu