Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Cometa ISON, cea mai spectaculoasă din istorie, devine verde! E de bine sau de rău?


cometa verdeO fi de bine sau de rău? Cometa ISON (despre care tot am fost avertizaţi că la sfârşitul anului 2013 va deveni cel mai strălucitor obiect ceresc de pe cer, după Soare) se pare că îşi schimbă culoarea şi se face verde! Citez de pe Universetoday.com:

„În timp ce NASA şi Agenţia Spaţială Europeană îşi pregătesc „fotojurnaliştii” îndepărtaţi (Mars Express, Mars Reconnaissance Orbiter şi roboţii Curiosity şi Opportunity) pentru a capta fotografii cu trecerea cometei ISON în apropierea planetei Marte, astronomii amatori continuă să monitorizeze şi să fotografieze cometa din observatoarele de pe Pământ. Dar, câteva fotografii recente au relevat faptul că ISON are un cap sau nucleu strălucitor, dar coada cometei s-a colorat în verde. Culoarea verde, însă, este un semn bun, un semn că această cometă devine din ce în ce mai activă, odată ce intră în sistemul nostru solar.

De ce se transformă în verde? Oamenii de ştiinţă cred că au o explicaţie. Printre materialele eliberate de căldura solară se numără cianogenul (gaz compus din carbon şi azot) şi carbonul diatomic. Ambele sunt gaze incolore, dar care capătă o culoare verzuie atunci când sunt sensibilizate de lumina ultravioletă a Soarelui.”

Bun… asta e explicaţia oamenilor de ştiinţă. Poate nu mă pricep eu prea bine la astronomie, dar, dacă asta ar fi explicaţia, de ce nu şi celelalte comete care mai apar pe cer se fac verzi? De ce doar cometa ISON? Numai ea conţine aceste gaze? Bun…o să ziceţi că mai sunt şi alte comete de culoare verde, ca de exemplu cometa Lulin (vezi articolul de pe Wikipedia)…dar acestea sunt destul de rare şi oricum nu se compară la dimensiuni şi strălucire cu această cometă ISON. Eu rămân la părerea că e ceva ciudat cu această cometă şi tot ni se ascunde, găsindu-se tot felul de explicaţii mai mult sau mai puţin convingătoare…

 


Lasă un comentariu