Pasionaţii de astronomie ştiu deja ştirea: cometa Pan-Starrs poate fi văzută pe cer toată luna martie 2013. Citez de pe stirileprotv.ro:
„Un oaspete cum rar vezi într-o viaţă de om se plimbă în această perioadă pe cer. Cometa PAN-STARRS ne face curte, iar pământenii romantici o pot admira în toată splendoarea, chiar şi cu ochiul liber. Specialiştii vorbesc despre primul eveniment astronomic major din an. Fenomenul este cu atât mai spectaculos cu cât splendidă „stea”, nouă în galaxie, va face o singură incursiune pe cerul nostru.
După ce zilele trecute a fost vizibilă în sudul Terrei, cometa PAN-STARRS travereseaza acum emisfera nordică. Astronomii spun că putem admira „bilă de gheaţă” cu ochiul liber la amurg, până la sfârşitul lunii martie.”
Dacă asta ar fi singura cometă strălucitoare din anul acesta, atunci totul ar fi OK… Dar nu-i singura. La sfârşitul lui 2013, se va apropia de Pământ o cometă extrem de strălucitoare (2012 S1, botezată şi ISON), care va fi atât de strălucitoare, încât va eclipsa chiar şi Luna. Despre această cometă, am scris pe 30 septembrie 2012, în acest articol: https://www.lovendal.ro/wp52/a-fost-descoperita-cometa-mayasilor-2012-s1-cea-mai-stralucitoare-cometa-din-istorie-care-va-eclipsa-chiar-si-luna/. Citez din articolul respectiv:
2012 S1 va fi atât de strălucitoare, încât Luna va fi eclipsată noaptea de această cometă. Dacă nu se va descompune când se va apropia de Soare, 2012 S1 va deveni chiar cea mai strălucitoare cometă din istorie! Şi asta datorită lăţimii sale (3 km) şi a gazului şi prafului abundent prezent în nucleul său de gheaţă, ce va reflecta puternic lumina solară. În plus, e posibilă să o vedem chiar şi ziua!
Acum…trebuie să spunem lucrurilor pe nume şi să subliniem faptul că extrem de rar se întâmplă ca două comete strălucitoare să apară în acelaşi an. Asta ca să nu mai vorbim de faptul că anul 2013 a început „periculos”, odată cu prăbuşirea unui meteorit necunoscut în Rusia şi cu trecerea razantă pe lângă Pământ a asteroidului 2012 DA14, aşa cum vorbeam în acest articol: https://www.lovendal.ro/wp52/asteroidul-2012-da14-ameninta-de-la-distanta-pamantul-fiti-vigilenti-pe-15-februarie-2013-ziua-de-nastere-a-lui-galileo-galilei/.
Pe 18 februarie 2013, în acest articol (https://www.lovendal.ro/wp52/absolut-ingrijorator-pamantul-este-din-ce-in-ce-mai-mult-bombardat-de-meteoriti-si-asteroizi/) arătam cum Pământul va fi bormbardat în anul 2013 foarte mulţi asteroizi şi meteoriţi, un număr mult mai mare raportat la anii trecuţi.
Aşadar, întrebarea care mi-o pun e următoarea: de ce apar atât de multe corpuri cereşti în jurul Pământului în anul acesta 2013? De ce!? Prea multe evenimente astronomice, ca totul să fie doar o coincidenţă. Se apropie de noi un masiv corp ceresc, care activează asteroizii, cometele şi meteoriţii să se îndrepte în jurul Soarelui? Unii îi zic planeta Nibiru, dar eu îi zic planeta X…