Vremea hibrizilor adevăraţi este aproape: cercetătorii au creat un embrion de şoarece, care 4% este om


Oamenii de știință au creat un embrion de șoarece, care este 4% parte umană. Hibridul este ceea ce oamenii de știință numesc o „himeră om-animal”, un singur organism care este format din două seturi de celule diferite – în acest caz, un embrion de șoarece care are atât celule de şoarece, cât și celule umane.

Această himeră om-șoarece are de departe cel mai mare număr de celule umane înregistrate vreodată la un animal, potrivit cercetătorilor. Experimentul lor sugerează că multe tipuri de celule umane pot fi generate în embrioni de șoarece și într-un ritm mult mai rapid decât în ​​embrionii umani. Și asta, spun oamenii de știință, are un potențial enorm pentru tratamentul bolilor umane, posibil chiar şi pentru Covid-19.

Aceste descoperiri sunt importante din mai multe motive. În primul rând, arată că este posibil să fie generate mai multe tipuri de celule umane mature în embrioni de șoarece, care ar putea fi utilizate pentru a crea celule, țesuturi sau organe, pentru a trata bolile.

În acest studiu, echipa de cercetători a injectat 10 – 12 celule stem umane pentru a dezvolta embrioni de șoarece. În 17 zile, celulele stem s-au dezvoltat în milioane de celule mature. Într-un embrion uman, ar fi nevoie de aproximativ 8 săptămâni pentru a genera aceste celule. În cercetările anterioare, oamenii de știință au detectat doar aproximativ 0,1% de celulele umane în embrioni de șoarece, faţă de 4% în prezent.

Dar, himerele oameni-animale sunt controversate între oamenii de știință. Deși ar putea fi folosite pentru creșterea organelor umane necesare transplanturilor, unii oameni de știință spun că ar putea apărea riscuri grave.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): wsvn.com

În vechime, au existat cercetători ai unor civilizaţii secrete avansate sau ai unor extratereştri, care s-au ocupat cu producerea de diverşi hibrizi. De exemplu, istoricul şi părintele bisericii Eusebius a scris despre hibrizi în volumul V al operelor sale: „Zeii au creat diverse fiinţe hibride: au dat viaţă unor fiinţe omeneşti cu două aripi; şi apoi altora, cu patru aripi şi două chipuri şi cu un corp şi două capete… Dar şi unora cu copite de cal şi altora în formă de cal în spate şi de om în faţă… Şi au mai fost creaţi tauri cu capete de om şi cai cu capete de câini, precum şi alţi monştri cu capete de cai şi corpuri de oameni… Apoi, tot felul de fiinţe monstruoase ca nişte dragoni… de multe feluri şi diferite între ele, cărora le-au păstrat imaginile în Templul lui Belus, pictate unele lângă altele…”

 

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock