Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Asteroidul 2011 MD se apropie “milimetric” de Pământ pe 27 iunie 2011

130

blankAsteroidul 2011 MD, o bucată de piatră cu dimensiunile situate între 8m şi 18m, este aşteptat să treacă la mai puţin de 13.000 de kilometri de suprafaţa Pământului luni, 27 iunie 2011, anunţă site-ul Sky and Telescope. Evenimentul astronomic va fi observat din Africa de Sud, Antarctica, Australia, Noua Zeelandă, Asia de sud şi vestul Pacificului.

Ce e ciudat la acest asteroid e faptul că orbita sa e destul de similară cu cea a Pământului. Dar, astronomii ne asigură că nu există nicio şansă ca acest corp ceresc să lovească Pământul nici acum şi nici în 2022, la următoarea trecere, atunci când asteroidul se va apropia la fel de mult de Pământ. Şi chiar dacă, prin absurd, asteroidul ar intersecta traiectoria Pământului, el ar exploda în atmosfera superioară a Terrei, un spectacol minunat, dar care n-ar produce niciun rău.

Chiar dacă 2011 MD nu este cel mai apropiat asteroid care aproape că a intersectat orbita Pământului în ultimii ani, totuşi acesta este cel mai mare asteroid cunoscut care s-a apropiat atât de mult de Pământ. “Cunoscut” în sensul că, fără îndoială, în istoria planetei şi alţi asteroizi mai mari s-au apropiat de orbita Pământului, dar ei nu au putut fi detectaţi înainte de lansarea proiectului NEO de supraveghere a Pământului pentru corpurile cereşti periculoase (în anii 1990).

Orgoni Crystal