Ruşii cred în continuare că Apocalipsa va veni pe 13 aprilie 2036, când asteroidul Aphopis se va ciocni cu Pământul


Citesc iarăşi o ştire apocaliptică, de data aceasta de pe site-ul Libertatea:

„Asteroidul Apophis, care dă din ce în ce mai multe bătăi de cap omenirii, a fost descoperit în 2004 şi este considerat cea mai mare ameninţare la adresa Planetei, deşi cercetătorii NASA susţin că ideea unei ciocniri în 2036 ar fi un pic hazardată, dar nu total exclusă. Ruşii, pe de altă parte, au luat totul în serios şi încearcă să prevină această coliziune. Chiar ieri, profesorul Leonid Sokolov de la Universitatea din Sankt Petersburg, şeful catedrei de Mecanică Stelară şi Astronomie, care a condus o echipă de astronomi, a făcut anunţul înspăimântător: “Apophis se va apropia de Terra la o distanţă de 38.000 km, pe 13 aprilie 2029. Cel mai probabil, coliziunea cu Pământul va avea loc pe 13 aprilie 2036”. La finalul discursului său, care a fost preluat de agenţia rusă RIA Novosti şi de postul american MSNBC, Sokolov a mai afirmat că sunt şanse, însă nu a calculat în ce procent, ca asteroidul, care are un diametru de 270 m, să se dezintegreze pe orbită şi astfel să nu cadă pe Pământ bucăţi mari.

Dacă însă acesta nu se va dezintegra, puterea dezvoltată la momentul coliziunii cu Terra ar fi de 880 de megatone de explozibil, ceea ce ar duce la distrugerea parţială a Planetei şi la dispariţia totală a vieţii pe Terra”.

Ştirile apocaliptice par că plac foarte mult publicului, de produc atâta senzaţie. Sau poate că profesorul Sokolov vroia să se facă foarte cunoscut în lume şi nu ştia cum. Adică, ce Dumnezeu, iar vorbim de asteroidul Apophis? Încă din octombrie 2009, am prezentat un articol în care am citat surse din cadrul NASA ce afirmau că şansele ca Apophis să lovescă Pământul au scăzut foarte mult de la 2,7% în 2004, la o şansă din 250.000 în prezent (vezi mai multe AICI: https://www.lovendal.ro/wp52/putem-rasufla-usurati-sansele-ca-asteroidul-apophis-sa-ne-loveasca-in-2036-au-scazut-foarte-mult/).

Pe de altă parte, se pare că ruşii au făcut o pasiune mare pentru acest asteroid, căci şi anul trecut (2010), tot în luna ianuarie, ruşii se pare că au ţinut o întrunire secretă (sic!) pentru a salva planeta de impactul cu acest asteroid (vezi articolul AICI: https://www.lovendal.ro/wp52/intalnire-secreta-a-rusilor-pentru-a-salva-planeta-de-asteroidul-apophis-in-2036/).

Adevărul este următorul: pe 13 aprilie 2029, asteroidul Apophis se va apropia extrem de aproape de Pământ (la circa 30.000 de kilometri), iar această apropiere ar putea modifica orbita viitoare a asteroidului. În funcţie de modificarea orbitei asteroidului din 2029, apoi se va putea calcula exact viitoarea orbită a lui Apophis. Aşa că până nu se pot face decât speculaţii şi atât. Şi cine va spune că în 2036 ne vom ciocni sigur cu asteroidul Apophis, să ştiţi că e doar un mincinos…

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock