O gaură neagră imensă, de 100 de milioane de ori mai mare decât Soarele


gaura neagra 2Oamenii de ştiinţă de la NASA au descoperit o gaură neagră cu masa de 100 de milioane de ori mai mare decât a Soarelui, într-o galaxie îndepărtată, aflată la o distanţă de 50 de milioane de ani lumină faţă de Pământ. Gaura neagră este situată în centrul galaxiei NGC 1097, asemănătoare cu Calea Lactee, şi este înconjurată de o centură de formaţiuni stelare.

Din cauza atracţiei gravitaţionale imense, gaura neagră consuma gaz şi praf stelar, dar şi stelele mai puţin norocoase care îi ies în cale. Găurile negre nu pot fi văzute, deoarece materia şi lumina rămân captive în ele, însă pot fi identificate datorită interacţiunii gravitaţionale cu corpurile cereşti înconjurătoare şi activităţii haotice ce are loc în vecinătatea lor.

Imaginile spectaculoase au fost obţinute cu ajutorul telescopului Spitzer, care a folosit o tehnologie specială de fotografiere cu raze infraroşii.

„Soarta acestei găuri negre şi a altora asemănătoare rămâne un domeniu activ de cercetare”, spune George Helou, directorul adjunct al Centrului de Cercetări Spitzer din California, care a precizat că gaura neagră descoperită ar putea intra în aceeaşi stare latentă în care se afla şi cea din galaxia noastră.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO