Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

O carte excepţională – „Amprenta lui Dumnezeu” – ne demonstrează ştiinţific cum o „inteligenţă superioară” a creat Pământul şi viaţa pe planeta noastră!


amprenta lui DumnezeuÎn 2015 a apărut o carte foarte interesantă în limba engleză, scrisă de Christopher Knight şi intitulată “God’s Blueprint: Scientific Evidence that Earth was Created for Humans”, adică, în traducere „Amprenta lui Dumnezeu: dovada ştiinţifică a faptului că Pământul a fost creat pentru oameni”. Deşi se vorbeşte de Dumnezeu, ca şi creator al Pământului, aşa cum ne spune Biblia, totuşi abordarea lui Knight în această carte nu este una nici religioasă şi nici una ezoterică, ci în întregime științifică și rațională.

În deschiderea cărţii, Knight afirmă că nu are „nicio religie fel și nicio dorință de a dezbate aspecte legate de credință cu nimeni”; deci, are o atitudine agnostică. El defineste Dumnezeu pur și simplu ca o „conștiință care poate a creat Universul și toate legile sale”. Ideea sa principală este destul de simplă: „Se pare că viaţa pe Pământ a fost în mod deliberat planificată și nu este rezultatul întâmplării cosmice fără raţiune.”

Prima carte a lui Knight a fost „Civilization One”, adică „Civilizaţia 1” (2004). În ea, sunt prezentate dovezi despre existența unei unități de măsurare extrem de sofisticată, utilizată în construcțiile de la Stonehenge și în nenumărate alte monumente preistorice împrăștiate peste Insulele Britanice. Poreclit „Megalitic Yard” de inginerul scoțian Alexander Thom, unitatea de măsurare nu este arbitrară, ci geodezică, având o relație directă cu circumferinţa polară a Pământului.

În cea de-a doua carte, Who Built the Moon?” (2005), adică „Cine a construit Luna?”, Knight susține că sistemul megalitic de pe Pământ se aplică şi pe Lună şi ajunge la concluzia că satelitul Terrei este o construcţie artificială, care a fost proiectată de o inteligență mai mare, cu scopul de a cultiva viața pe Pământ. El subliniază, de exemplu, că Luna este exact de 400 de ori mai mică decât Soarele, fiind situată exact de 400 de ori mai aproape de Pământ decât Soarele, motivaţia fiind aceea ca cele două corpuri cerești să pară să fie de exact aceeași dimensiune pe cer, atunci când sunt privite de pe Pământ.

Iar, în cartea de faţă, „Amprenta lui Dumnezeu”, chiar dacă nu este în mod deosebit preocupat de existența sau inexistența lui Dumnezeu, totuşi toate dovezile ştiinţifice pe care le prezintă autorul (din biologie, astronomie, geologie, arheologie, istorie și fizică) arată că Pământul, precum şi viaţa pe Pământ au fost create de o inteligenţă superioară.

Knight este un gânditor îndrăzneţ, cu idei inovatoare. Acest lucru este evident mai ales spre sfârșitul cărții, unde el sugerează că ADN-ul, codul însăşi al vieții, ar putea conține un mesaj de la Dumnezeu, care trebuie să fie descoperit de umanitate.

Cartea o puteţi achiziţiona on-line de pe Amazon.com la doar 12 dolari. Pentru cine ştie bine limba engleză şi e interesat de asemenea mistere, cartea este incredibilă. Poate că în viitor, am să scriu câteva articole inspirându-mă din această carte.


Lasă un comentariu