Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

NASA a fost prinsă cu mâţa în sac!? Nimeni nu poate să explice poza cu trepiedul aflat lângă robotul Curiosity, care ar trebui să se afle pe Marte! Sau robotul fotografiază de pe o insulă pustie de pe Pământ?


Curiosity MarteScriam la sfârşitul lui decembrie anul trecut, acest articol (NASAPhotoShop: Imaginile pe care NASA ni le arată ca fiind de pe Marte provin, de fapt, de pe insula Devon din Canada! Suntem minţiţi şi iar minţiţi, fără încetare…), în care presupuneam ipoteza că NASA ne minte că imaginile pe care ni le arată de-atâta timp că ar fi de pe Marte (fotografiate cu ajutorul roboţeilor Curiosity şi Opportunity), ci de pe insula Devon din Canada. Şi prezentam atunci o mulţime de dovezi, care ar putea susţine această ipoteză şocantă.

Am găsit pe YouTube un videoclip postat ieri, 19 ianuarie 2016, în care se aduce încă o dovadă în sprijinul ipotezei că NASA ne minte că ar transmite imagini de pe Marte. Vă traduc acest videoclip, aşa cum este el prezentat.

– NASA a fost prinsă? Nimeni nu poate explica acest obiect ciudat, aflat lângă robotul marţian Curiosity.

Curiosity Marte 1

– Totul e despre această poză, care a fost luată în a 1001 zi marţiană, fotografie ce nu poate fi găsită în Raw Curiosity Picture Browser (browser-ul cu imagini needitate al robotului Curiosity). În schimb, ea poate fi găsită printre miile de fotografii ale paginii NASA – MSL Curiosity Analyst’s Notebook. De ce această pagină nu poate fi găsită în browserul cu imagini al robotului Curiosity – nu se ştie.

– Imaginea a fost luată, probabil, de camera din faţă a robotului şi arată suprafaţa planetei Marte, dar în stânga sus a imaginii se observă un obiect perceptibil, asemănător unui trepied, a cărei sursă nu poate fi identificată. Unii au spus că acel obiect face parte din robotul Curiosity, fiind cutia care înconjoară camera foto. Dar, este o mică problemă cu această afirmaţie.

– Aşa cum putea vedea, obiectul se află situat mult mai sus decât robotul şi se termină cu un pediestal care se află jumătate îngropat în nisip. În plus, din moment ce camera foto nu are o învelitoare, fiind alcătuită dintr-o serie de tuburi situată pe orizontală şi pe diagonală, putem presupune cu certitudine că aceasta nu face parte din cutia ce înconjoară camera foto.

Curiosity Marte 2

– O altă posibilitate ar fi aceea ca să fie vorba de una din tijele care sunt conectate la roţile robotului. Dar, precum vedeţi şi în imaginea de mai jos, tijele sunt situate în spatele roţilor, şi nu în faţa lor. Aşadar, obiectul nu poate fi explicat nici în asemenea mod.

Curiosity Marte 3

– O altă explicaţie posibilă ar fi aceea că e vorba de braţul mobil al robotului. Dar şi aici pare să fie o problemă. Aşa cum putem vedea în imaginea de mai jos, braţul mobil al robotului Curiosity are în capătul său mai multe instrumente. Iar instrumentele sale nu ar putea niciodată ajunge sub nisip, pentru că astfel s-ar strica. Dar, aşa cum putem observa în imaginea originală, niciun instrument nu este ataşat la capătul obiectului. Aşa că şi această explicaţie trebuie respinsă.

Curiosity Marte 4

– Până acum, nimeni n-a fost capabil să explice acest obiect. Marea majoritate a explicaţiilor cad imediat, pentru că exact contrariul poate fi demonstrat. Însă, rămâne întrebarea ce-ar putea reprezenta acel obiect. Observăm clar că e vorba de un obiect metalic sau asemănător aluminiului. Unii au chiar o teorie diferită. Robotul Curiosity nu se află pe Marte, ci pe insula Devon. Iar această imagine nu apare în browser-ul cu imagini needitate al robotului Curiosity, pentru că sunt făcute în timpul reparaţiei robotului. Şi asta ar demonstra că NASA nu se află pe Marte.

 


Lasă un comentariu