O revoluţie în fizica cuantică: a fost descoperită „particula-înger”, care este atât materie, cât şi anti-materie


În fizica cuantică s-a produs o revoluţie, după ce fizicienii cred că ar fi găsit o particulă care este şi materie și anti-materie. Aceasta a fost o teorie care a ieșit la lumină cu mai mult de 80 de ani în urmă.

Explozia Big Bang a creat o cantitate egală de materie și anti-materie

Oamenii de ştiinţă spun că atunci când Universul a fost creat de Big Bang, el a fost făcut din nimic și se crede că explozia a creat aceleași cantități de materie și anti-materie. Teoria era că dacă cele două ar trebui să se întâlnească, ambele vor fi anihilate una de cealaltă, iar acest lucru nu ar lăsa nimic în urmă, cu excepția unei explozii de energie. Un fizician italian, Ettore Majorana, a făcut o predicție în 1937 şi anume că o anumită clasă de particule ar exista sub numele de fermioane; el a spus că ele vor fi propriile lor anti-particule.

Acum, cercetătorii au spus că s-ar fi putut găsi dovezi despre acest lucru şi au denumit particulele „particule-înger”, după cartea lui Dan Brown, „Îngeri și Demoni”. În această carte se vorbeşte despre o bombă care a fost construită cu materie și anti-materie.

Un fizician de la Universitatea din Stanford, Shoucheng Zhang, a vorbit despre cum ar putea fi realizat un astfel de experiment pentru a localiza particula. El a spus că echipa a prezis exact unde să localizeze fermionul Majorana.

Dovada existenței fermionilor poate fi de natură să ajute revoluția tehnologică care a fost promisă de computerele cuantice. Acestea sunt computere care au mult mai multă putere decât alte calculatoare existente. Dezvoltarea lor a fost limitată, întrucât calculatorul cuantic trebuie izolat de mediul înconjurător.


Lasă un comentariu