Din secretele citricelor – fructele-minune care evocă aurul

1.434 vizualizari

Conform teoriei asemănărilor, culoarea fructului indică compoziţia sa chimică. De aceea, marele avantaj al citricelor este culoarea lor aurie! Şi acest galben auriu este atât de semnificativ, încât chiar numele portocalei – Citrus aurantium – vine de la cel al metalului: este fructul care evocă aurul (în latină, aurum), oligoelement foarte folosit în diverse terapii. În homeopatie, Aurum metallicum se combină cu alte metale sau metaloizi.

Aurul (Au) are o acţiune antibiotică, aşa cum au demonstrat cercetările ştiinţifice. Purtat direct pe piele, are cu siguranţă o acţiune terapeutică, dar consumat sub formă de portocale, costă mai puţin! Portocalele îşi datorează culoarea lor frumoasă nu numai abundenţei în aur, dar şi altor săruri minerale ca iodul. Iată de ce sunt ele benefice pentru ochi, la sarcină etc.

Aceste săruri minerale nu sunt numai de aur sau de iod. Există şi fosfor, mangan, fier, zinc etc. Datorită acestor oligoelemente, toate speciile de citrice pot curăţi în mod activ organismul: super-detergentul! Măriţi cantitatea de săruri minerale din organismul dumneavoastră, pentru a accelera drenarea completă a toxinelor. Şi mai ales, în acest scop, măriţi consumul de citrice. Mâncaţi din belşug – şi chiar mai mult – lămâi, care vă vor aduce sărurile minerale de care are nevoie organismul dumneavoastră.

În toate cazurile de boli de ochi, se recomandă citricele şi mai ales lămâile. Adăugaţi regimului dumneavoastră de două ori mai multe lămâi decât până acum. Şi, în plus, foarte mult morcov, totul asortat cu gelatină; aceasta va vindeca şi fortifica nervii optici şi va reduce tensiunile dintre sistemul nervos cerebro-spinal şi marele simpatic.

O specie mai deosebită este lămâia verde sau lime, o specie bine cunoscută dintotdeauna pe ţărmul Mediteranei. Ea are aceleaşi virtuţi vindecătoare ca şi celorlalte citrice: contra cancerului, contra constipaţiei etc.