De groază cum arăta cel mai înalt „zgârâie-nori cocină” din lume!


Una dintre cele mai mari metropole din lume este Sao Paulo din Brazilia. De la un sat sărac, a devenit unul dintre cele mai mari orașe construite vreodată, aici locuind peste 20 de milioane de oameni. După ce Brazilia a devenit o țară independentă, au fost ridicate numeroase clădiri, iar persoane din diferite grupuri etnice au venit să locuiască în Brazilia, care era văzută ca o alternativă la SUA şi Canada.

Astăzi, Sao Paulo este cel mai bine cunoscut pentru muzeele sale magnifice cu multe obiecte rare, pentru cele mai bune restaurante și cinematografe, care atrag un număr mare de vizitatori. Aici apar noi clădiri într-un timp foarte scurt, pentru a face loc multor clădiri vechi care sunt demolate.

Unul dintre clădirile moderne din secolul XX a fost faimosul „Sao Vito”. Construită în 1959, São Vito a fost gândită ca o clădire rezidențială pentru numeroşii imigranți care s-au mutat în oraș. Avea 27 de etaje şi a ajuns să fie locuită de mai mult de 3.000 de locuitori. Parterul clădirii era plin de magazine și a existat şi un loc uimitor pe acoperiș unde artiști celebri ţineau diverse spectacole. La început, clădirea avea 624 de apartamente, fiecare apartament având o suprafaţă medie de 28 de metri pătraţi.

În 1985, revista „Veja em Sao Paulo” scria că clădirea era probabil „cea mai mare concentrare de oameni din metropolă, având 3.000 de locuitori, în special muncitori prost plătiți și prostituate”. Într-un articol din 2009, revista „Epoca” aprecia că această clădire a început să se deterioreze în anii 1980, datorită sărăciei omogene a populației. Însă, mulți arhitecți spun că clădirea a fost un eșec ca şi proiect, deoarece nu era ușor să fie menținută.

Electricitatea a început să fie obținută ilegal (80% din energia electrică a clădirii a fost furnizată ilegal începând cu 2002). Apoi, s-au suspendat serviciile de deșeuri, gunoiul fiind aruncat de pe geamuri. Erau mari probleme cu apa, iar ascensoarele clădirii au început să nu mai funcţioneze. Doar unul dintre cele trei ascensoare era încă în funcțiune în 2002, dar acesta putea ajunge doar până la cel de-al 15-lea etaj (din 27 etaje, cât avea clădirea), generând astfel cozi de jumătate de oră în timpul „orelor de vârf”.

Toate aceste probleme, dar şi altele, au făcut ca mulţi locatari să părăsească clădirea, până în anul 2004 fiind complet abandonată. După mai multe încercări eşuate, clădirea a fost demolată în anul 2011. Astăzi nu mai avem decât nişte poze care ne arată cum arăta cel mai înalt zgârâie-nori insalubru din lume.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO