Gata! Nebunia medicală a fost pusă în practică! Primul transplant de cap de om din istorie se pare că a fost realizat…


Ţineţi minte articolul ăsta pe care l-am scris în anul februarie 2015, intitulat „Nebunie totală! În 2017 va avea loc primul transplant de cap de om! Ăştia chiar cred că se poate aşa ceva!?” Aşadar, vorbeam atunci despre un posibil transplant de cap ce ar putea avea loc în 2017. Citez din articol:

„Un plan radical pentru transplantul unui cap de om în corpul altcuiva este programat a fi anunțat. Dar astfel de intervenţie chirurgicală chiar posibilă? Prima încercare din lume pentru transplantul unui cap de om va fi lansată în acest an (2015), la o conferință chirurgicală din SUA. Ideea a fost propusă pentru prima dată în 2013 de către Sergio Canavero de la Grupul de Neuromodelare Avansată din Torino (Italia). El vrea să folosească o intervenție chirurgicală pentru a prelungi viaţa oamenilor, ai căror muşchi şi nervi au degenerat sau ai căror organe sunt “ciuruite” de cancer. Acum, el susține că obstacolele majore, cum ar fi fuzionarea măduvei spinării și prevenirea sistemul imunitar al organismului de respingere a capului sunt depășite, iar intervenția chirurgicală ar putea fi gata cât mai curând în 2017”.

Până acum nu credeam că prezicerile unui om de ştiinţă pot fi îndeplinite… dar iată că minunea (sau nebunia) a fost realizată. Conform unei ştiri apărute pe Daily Mail pe 17 noiembrie 2017, profesorul Sergio Canavero a anunţat că a realizat cu succes primul transplant de cap pe oameni! E adevărat că s-a lucrat pe un trup mort, deocamdată, dar profesorul a anunţat că în curând se va trece şi pe trupuri vii! Citez din ştire:

* Primul transplant de cap de om a fost efectuat în China pe un cadavru, potrivit profesorului italian Sergio Canavero. În timpul unei operații de 18 ore, experții au demonstrat că este posibilă reconectarea cu succes a coloanei vertebrale, a nervilor și a vaselor de sânge ale capului tăiat. O operație similară asupra unui om viu este „iminentă”, susține profesorul controversat.

 

* În luna mai 2017, oamenii de știință au efectuat un transplant de cap la șobolan, pentru a se pregăti pentru experimentul uman controversat. Cercetătorii au folosit trei șobolani pentru fiecare operație: un șobolan mai mic, pentru a fi donatorul și doi șobolani mai mari, folosiţi ca primitor și pentru alimentarea cu sânge. Pentru a menține fluxul de sânge la creierul donator, oamenii de ştiinţă au conectat vasele de sânge de la acel șobolan la venele celui de-al treilea șobolan folosind un tub de silicon, cu ajutorul unei pompe peristaltice. Apoi, odată ce capul a fost transplantat pe corpul celui de-al doilea șobolan, cercetătorii au folosit grefe vasculare pentru a conecta aorta toracică a donatorului și vena cava superioară la artera carotidă și venele extracorporale ale primitorului.

* Profesorul Canavero, directorul Grupului de Neuromodelare Avansată din Torino, a făcut anunțul şocant într-o conferință de presă susţinută la Viena în dimineața zilei de 17 noiembrie 2017. Procedura a fost efectuată de o echipă condusă de Dr. Xiaoping Ren, care anul trecut a făcut un transplant de cap pe corpul unei maimuțe.

* Un raport complet al procedurii echipei chineze de la Universitatea Medicală Harbin pentru acest transplant este așteptat să fie publicat în următoarele câteva zile.

* Vorbind la conferința de presă, profesorul Canavero a spus: „Prea mult timp natura ne-a dictat regulile ei. Ne naştem, creştem, îmbătrânim şi murim. De milioane de ani, oamenii au evoluat și 110 miliarde de oameni au murit în acest proces. Acesta este un genocid în masă. Am intrat într-o epocă în care ne vom lua destinul înapoi, în mâinile noastre. Totul se va schimba, la fiecare nivel. Primul transplant de cap de om a fost realizat. Operaţia a durat 18 ore, iar documentaţia medicală va fi publicată în câteva zile. Toată lumea a spus că era imposibil, dar operația a avut succes”.

Să fie data de 17 noiembrie 2017 un punct de cotitură extrem de important în istoria umană? Totuşi, aşa cum spuneam şi atunci, în 2015, tot acest transplant de cap este o mare prostie. De ce? Pentru că mintea şi conştiinţa nu sunt produsul creierului (al capului) unei persoane, ci sunt transcendente. Nu poţi muta ceva nematerial (cum este mintea) dintr-un corp în altul, iar lucrul acesta s-ar putea petrece doar prin controversatul proces al reîncarnării.


Lasă un comentariu