Un mare cercetător rus, „tatăl” rachetelor sovietice, i-a spus lui Stalin că celebra explozie de la Tunguska a fost provocată de o navă spaţială extraterestră! Dar totul a fost ţinut secret!


tunguska2Pe 30 iunie 1908, o minge de foc imensă s-a abătut peste taigaua siberiană și a explodat deasupra pădurii, aproape de orașul Tunguska. Șase sute de mile pătraţi de tundră au fost distruse la sol, iar unda de șoc a fost resimțită de seismografe din întreaga lume. Explozia a devenit celebră în lume sub numele de „fenomenul Tunguska sau Tungus”.

La început s-a crezut că un meteorit a afectat Pământul. Din păcate, Rusia nu se afla în acea perioadă într-o poziţie socială prea bună, aşa că cercetarea fenomenului a fost ignorată multă vreme. Primele expediții la locul incidentului au avut loc la 20 de ani, iar oamenii de ştiinţă se așteptau să găsească un crater imens. Nu a fost găsit niciun crater, dar devastarea a fost evidentă, copacii fiind aplecaţi ca nişte bețe de chibrituri, într-o arie imensă, circulară din centrul exploziei. Ţinând cont de modelul de distrugere, a devenit evident faptul că obiectul a explodat deasupra solului, la fel ca bombele atomice lansate asupra Japoniei în 1945.

Cei mai multi cercetători din afara Rusiei, inclusiv Stanton Friedman, erau convinși că acesta a fost un eveniment natural, care nu avea nimic de-a face cu extratereștrii sau cu OZN-urile, dar ufologii ruşi, cum ar fi Nikolai Subbotin, nu sunt atât de siguri. Subbotin a explicat modul în care obiectul şi-a schimbat aparent cursul de două ori înainte să explodeze, un lucru pe care un obiect natural, cum ar fi un meteorit sau o cometă, nu l-ar putea face. Apoi, s-au detectat niveluri de radiații inexplicabile în regiune, iar viața plantelor pare să fi fost modificată din cauza acestei radiații.

Stalin părea convins că evenimentul era legat de un fel de testare a unor arme, eventual ceva legat de extratereștri, și de aceea l-a pus pe Serghei Korolev, „tatăl” rachetelor sovietice, să găsească răspunsuri. Korolev a alcătuit o echipă pentru a călători în Tunguska. Cercetătorii ruşi au descoperit fragmente metalice radioactive și o zonă care a devenit cunoscută sub numele de „cimitirul diavolului”, o zonă aproape de locul exploziei, unde plantele nu cresc, iar animalele au tendința de a muri. Deși Korolev i-a spus lui Stalin că el credea că explozia a fost provocată de o navă spațială extraterestră, raportul oficial a dat vina pe…un meteorit!

P.S. Citiţi mai multe în cadrul acestui articol pe care l-am pus pe site în 2009: Cauza fenomenului Tungus din 1908: un OZN care a salvat Terra?


Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO