Vindecări miraculoase într-un loc din Grecia acum 2.500 de ani! Se vindecau orbi şi alţi bolnavi cu probleme grave… Cum era posibil?


În vremurile antice, cu mii de ani în urmă, în localitatea Epidaur din Grecia se întâmplau lucruri miraculoase. Astfel, o procesiune de oameni bolnavi ori de victime ale accidentelor sau războiului făcea săptămână de săptămână pelerinaje în acest loc sfânt de vindecare. Când ajungeau aici, găseau un han cu peste o mie de camere, precum și mai multe temple, băi publice, un teren de sport și, ulterior, și un teatru cu 20.000 de locuri.

Locul central unde erau realizate vindecările, se numea Abaton. Pacienții, după ce le dădeau preoților ofrandele și luau parte la o ceremonie, primeau poruncă să intre în „somnul vindecător”. Aceasta avea loc la Abaton, o sală cu lungimea de 80 metri, unde se petreceau în mod regulat vindecări miraculoase. De unde știm acest lucru acum, 2500 de ani mai târziu? Oamenii care au fost vindecați au angajat scribi, care să imortalizeze pe tăblițe din piatră și marmură evenimentul și mulțumirile lor pentru zei.

Ce fel de vindecări sau miracole se presupune că s-ar fi petrecut aici? Iată câteva extrase din inscripții.

* Ambrosia din Atena, cu un singur ochi. A venit să implore ajutorul zeului. Plimbându-se în jurul sanctuarului, a râs și a crezut că este imposibil ca oamenii betegi și orbii să se vindece. După ce a dormit în sala de vindecări, a ieșit având doi ochi teferi.

* Euhippos umbla de șase ani cu un vârf de suliță înfipt în genunchi… când i-a venit sorocul, s-a vindecat.

* Hermodicos din Lampsacos, beteag la trup. Asclepios l-a vindecat în timp ce dormea în sala vindecărilor. Când a ieșit, i-a poruncit să aducă la sanctuar cea mai mare piatră pe care o putea găsi. El a adus-o pe cea care se află acum în fața sanctuarului.

* Alcetas din Halieis. Era orb și a dormit în sanctuar. La sosirea zilei, era vindecat.

* Arates din Laconia, hidropizie. Venită în locul său, mama ei a dormit în sala Abaton, în timp ce fiica se afla în Lacedemon, și a avut un vis… Când s-a întors la Lacedemon, fiica era vindecată. Și ea avusese același vis.

* Euphanes, un copil din Epidaurus, suferea din cauza pietrelor. în timp ce dormea, zeul l-a întrebat în vis: „Ce îmi vei da dacă te vindec?” Copilul i-a răspuns: „Zece bile”. Zeul a râs și a promis să-l vindece. A doua zi, Euphanes era vindecat.

* Aishines s-a urcat într-un copac ca să arunce o privire pe fereastră în Abaton. A căzut într-un ciot ascuțit și și-a pierdut ambii ochi. Orb, a dat fuga la Abaton și l-a rugat pe zeu să-l ajute. A fost vindecat.

* Aristocritos din Halieis. Fiul său Moțase în mare și nu mai fusese în stare să se întoarcă. Tatăl, care nu putea să-l găsească pe băiat, a dormit în sala lui Asclepios. Când a ieșit, l-a găsit pe băiat nevătămat.

În jur de 70 de vindecări supranaturale sunt consemnate pe aceste tăblițe la Epidaurus…

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock