Presentiment mortal ca în filmul „Final Destination”: o fetiţă şi-a avertizat familia că avionul şi vaporul cu care vor călători se vor prăbuşi! Aşa s-a şi întâmplat…


Există cazuri în lume când presentimentele au salvat de la moarte sau de la accidente îngrozitoare. Să redăm un caz care apare în cartea lui Charles Neilson Gattey – Profeţie şi prezicere”.

Era anul 1942, iar japonezii porniseră cotropească Singapore. Locuitorii orașului trăiau zile de panică de nedescris, iar fiecare încerca se salveze cum putea. Doamna Morris hotărăşte părăsească Singapore împreună ai săi copii. Au urcat în avion şi aşteptau cu înfrigurare sa decoleze. Deodată, liniştea din avion este spartă de un ţipăt de copil: era vorba de Lucinda, fetiţa doamnei Morris, care se ridică în picioare şi ţipă îngrozită: „Mamă, avionul acesta va fi distrus deasupra mării. Se va prăbuşi în mare! Vom muri, vom muri! Hai coborâm. Hai, mamă!“.

Mama, impresionată de starea fetiţei, a coborât până la urmă din avion. A cedat locurile din avion altor solicitanţi, care aşteptau de mai multe zile prindă un avion spre SUA. A doua zi, doamna Morris, împreună cu copiii, au găsit locuri pe un vapor. S-au urcat, şi-au aşezat cele câteva bagaje şi au rămas pe punte în teptarea semnalului. Deodată, Lucinda a izbucnit într-un plâns cu sughiţuri de nepotolit. Lucinda, printre hohote de prins, își implora mama nu plece, coboare, deoarece vaporul se va scufunda torpilat. Fetiţa a reuşit s-o înspăimânte pe mamă şi pe ceilalţi fraţi, încât cu toţii au coborât de pe vapor.

Peste puţin timp, au urcat pe un crucişător cu destinaţia Australia, locul lor de baştină. Când au ajuns la Sidney, au aflat avionul cu care urmau călătorească a fost doborât, iar vaporul a fost scufundat. Premoniţia Lucindei i-a salvat de la moarte sigură, de două ori.

Probabil din această întâmplare s-au inspirat producătorii filmului „Final Destination” (partea 1), când mai mulţi adolescenţi coboară dintr-un avion, înainte ca aceasta să decoleze, deoarece unul dintre tineri a avut o viziune că avionul se va prăbuşi, ceea ce s-a şi întâmplat.


Lasă un comentariu