Site de secrete, stiinta si metafizica

Hyperborea, continentul dispărut de dinaintea Atlantidei

27 31

În cartea sa, Paradisul regăsit sau leagănul rasei umane, William F.Warren, formulează ipoteza conform căreia rasa umană şi-ar avea originea pe un continent arctic, faimoasa Hyperborea a vechilor greci, o ţară a soarelui şi a fructelor, ai cărei locuitori, un neam de zei, trăiau peste 1000 de ani fără să îmbătrânească. Scandinavii păstrează legenda despre Ultima Thule, ţara minunată din nordul îndepărtat, unde soarele nu apune niciodată şi unde au trăit strămoşii rasei ariene. Se crede că Ultima Thule a fost capitala primului continent populat de aşa-zisa rasă ariană, care se numea Hyperborea şi era mai veche decât Atlantida.

Hyperborea s-ar fi aflat pe atunci în Marea Nordului şi s-ar fi scufundat în cursul unei ere glaciare. Unele ipoteze plasează originea iniţială a hiperboreenilor în sistemul solar Aldebaran, al cărui astru principal se află în constelaţia Taurus. Locuitorii continentul dispărut ar fi avut o înălţime de patru metri, ar fi fost albi, blonzi, cu ochi albaştri. Se presupune că nu au cunoscut războaiele şi s-au hrănit cu vegetale.

Conform unor prezumtive texte referitoare la Thule, hiperboreenii erau avansaţi din punct de vedere tehnic şi pilotau Vrillya, aparate de zbor ce pot fi asemănate OZN-urilor. Aceste discuri zburătoare utilizau levitaţia, ce se obţinea prin generarea unui puternic câmp magnetic, de către două discuri ce se roteau cu mare viteză în sensuri opuse. Ele utilizau ca suport pentru deplasare câmpul magnetic al Pământului.

Legenda aminteşte că atunci când Hyperborea a început să se scufunde, hiperboreenii au săpat cu ajutorul unor maşini mari, tuneluri uriaşe în scoarţa pământului şi s-au stabilit sub regiunea Himalaya. Imperiul subpământean astfel creat a luat numele de Agartha, iar capitala s-a numit Shambala.

Detaşarea de viziunea oficială asupra istoriei, impusă de suprastructura ocultă prin mijloacele clasice de propagandă în scopul menţinerii sub control a omenirii, poate fi fundamentată, în afara argumentelor evidenţiate anterior, şi de o serie de descoperiri de ordin etnologic.

Citește și

Utilizăm cookie-urile pentru a îmbunătăţi funcţionalitatea site-urilor noastre, pentru a te ajuta să navighezi mai eficient de la o pagină la alta, pentru a memora preferinţele tale şi, în general, pentru a îmbunătăţi experienţa utilizatorilor. Accept Cititi mai multe

Politica de intimitate si Cookie