Artefacte extraterestre s-ar putea afla pe Lună şi pe alte planete – susţine un nou studiu ştiinţific


În 1961, astronomul și astrofizicianul Frank Drake a dezvoltat o ecuație pentru a estima numărul civilizațiilor extraterestre active în galaxia Căii Lactee, utilizând factori precum rata formării stelelor, numărul de planete, durata civilizațiilor inteligente necesare pentru a elibera semnale detectabile în spațiu și altele. Faimoasa ecuație Drake a dat un interval de minim 20 de civilizaţii până la un maxim de 50.000.000 de civilizaţii extraterestre.

James Benford, fizician la Microwave Sciences din Lafayette, California (SUA), și-a dezvoltat propria versiune a ecuației Drake pentru a căuta semne de artefacte extraterestre (SETA), care ar trebui să le găsim pe Lună. Într-un studiu publicat în jurnalul „Astrobiology”, James Benford prezintă justificările sale pentru SETA, artefactele durând mult mai mult decât semnalele, şi ele pot fi lăsate chiar de extratereştrii care nu vor să fie descoperiți. În plus, artefactele pot fi găsite pe planete și corpuri spațiale care nu prezintă neapărat semne de viață, cum ar fi Luna.

Benford consideră că indicatorul SETA este mai atrăgător, deoarece implică o căutare activă, în timp ce SETI reprezintă mai mult o abordare pasivă de a sta și a aștepta un semnal. De asemenea, artefactele sunt un semn mai bun al unei inteligențe avansate capabile să călătorească pe distanțe lungi, în timp ce noi oamenii suntem capabili să trimitem semnale, dar nu călătorim prea departe în spațiul cosmic.

Cercetătorul mai spune că trebuie să folosim un software de Inteligență Artificială pentru a căuta structuri artificiale. Benford susține că sonda spaţială Lunar Reconnaissance Orbiter a realizat aproximativ 2 milioane de fotografii ale Lunii începând din 2009, dar nu au fost analizate pentru semne de artificialitate. El crede că sistemul solar ar fi putut fi vizitat de extratereştri, care se aflau pe planetele unor sori care au trecut în apropierea Soarelui (de exemplu, steaua lui Scholz s-a apropiat la doar 0,82 ani-lumină de Soare în urmă cu doar 70.000 de ani). Extratereştrii din aceste sisteme stelare ar fi putut trimite sonde robotizate pentru a cerceta sistemul nostru solar.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): studiul publicat pe site-ul liebertpub.com

P.S. Dacă acest cercetător, precum şi alţii interesaţi de acest subiect, ar studia toate posibilele artefacte extraterestre de pe Marte sau Lună, observate de diferiţi pasionaţi în ale ufologiei, atunci ar vedea că o mulţime de artefacte extraterestre s-ar găsi. A se vedea zecile de articole pe care le-am scris pe site, pe acest subiect.


Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock