Timpul trece mult mai repede azi decât în trecut? Dovada s-ar putea să se găsească într-un film din 1957…


Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free)

Foarte interesant este mesajul privat pe care l-am primit de la un cititor (îi mulţumesc mult şi pe această cale). Iată-l care este (vă prezint doar fragmente din el):

(…) Aş vrea să vezi o secvenţă din filmul „12 oameni furioşi”, producţie 1957, cu Henry Fonda şi Lee J. Cobb. Este vorba de reconstituirea mărturiei bătrânului. Juratul nr.8 (Fonda) cere să vină cineva care are ceas cu secundar pt a verifica veridicitatea mărturiei bătrânului. Se oferă juratul nr.2 (având un ceas cu secundar), care începe să măsoare timpul după ce lovește cu piciorul în podea.

Când juratul nr.8 încheie reconstituirea, îi spune celui care a cronometrat stop, apoi îl întreabă cât timp a trecut. Cel întrebat răspunde că au trecut 41 de secunde, dar dacă cronometrăm noi vedem că sunt doar 31 de secunde. Întrebarea mea este: oare în trecut timpul trecea mai greu? 41 secunde în 1957 sunt egale cu 31 secunde în 2020?”

Întrebarea este bună, iar răspunsul poate fi următorul. Dacă nu e vorba de o eroare la editarea filmului, atunci DA, este posibil ca acum să treacă timpul mai repede faţă de trecut. Cauza? Poate că Terra are o frecvenţă mai mare, aşa cum formulam ipoteza într-un articol din 2014: De ce ni se pare că timpul trece mai repede? Pentru că Terra are o frecvenţă mai mare şi poate că intrăm într-o altă dimensiune…

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock