Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Oamenii de știință ar putea să găsească navele spaţiale extraterestre folosind telescoape cu raze gama

  •  
  •  
  •  
  •  

blankUn subiect destul de controversat în comunitatea științifică se referă la existenţa sau nu a vieţii extraterestre avansate. Există oameni de știință care studiază în mod activ și caută semne pentru a dovedi că există o viață inteligentă acolo în spaţiul cosmic. Şi astfel a apărut o idee extrem de interesantă.

Această idee sugerează că o civilizație extraterestră, probabil mult mai veche și mai avansată decât oricare civilizaţie umană, ar putea să utilizeze radiațiile emise de găurile negre (cunoscute și sub numele de radiații Hawking) pentru a genera energia necesară pentru a putea fi utilizată pentru navele spațiale.

Louis Crane, matematician de la Universitatea de Stat din Kansas (KSU), a scris recent un studiu despre această idee. El a sugerat cum cercetările care folosesc telescoapele gamma ar putea găsi dovezi ale navelor spațiale care se alimentează din micile găuri negre artificiale.

Studiul, care se numește „Căutarea civilizațiilor extraterestre prin folosirea telescoapelor cu raze gama”, a fost recent publicat online. Aceasta este cea de-a doua lucrare publicată de dr. Crane despre acest subiect, primul dintre ele a fost publicat în 2009 şi s-a intitulat „Este posibilă o navă spațială cu găuri negre?”

O gaură neagră artificială ar diferenţia cu adevărat civilizaţiile între ele, oferind beneficii extraordinare. De exemplu, dacă o specie ar folosi o astfel de gaură, atunci s-ar putea arunca materie în ea și, în schimb, s-ar putea scoate energie de acolo, ceea ce ar fi cu adevărat uimitor. Ceva de genul asta ar putea rezolva problema crizei combustibililor fosili de pe Pământ. În ceea ce privește utilizările interstelare, o astfel de gaură neagră ar putea propulsa o navă spațială incredibil de mare.

Orice civilizație care ar avea o asemenea tehnologie ar fi la un nivel avansat. Având în vedere cerințele mari de energie pentru crearea unei găuri negre artificiale, plus provocările tehnice asociate cu valorificarea acesteia, procesul ar fi caracteristic unei civilizații extraterestre de tip II pe scara Kardashev, fiind mult mai avansată decât rasa umană. Aici, pe Pământ, pur și simplu nu există suficientă capacitate pentru a stoca toată energia necesară pentru a crea o gaură neagră.

Sursa (traducerea si adaptarea proprie): arxiv.org


  •  
  •  
  •  
  •  
Orgoni Crystal