Home Tehnologii O apocalipsă a Internetului ar putea avea loc pe Terra, odată cu...
Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

O apocalipsă a Internetului ar putea avea loc pe Terra, odată cu următoarea mare furtună solară – avertizează specialiştii

1358

blank
Imagine: pxfuel.com (Commons Creative – free)

Oamenii de știință au avertizat că o furtună solară devastatoare ar putea perturba Internetul lumii timp de luni de zile. Ultima dată când o expulzare de masă coronală provenită de la Soare a lovit Pământul a fost în anul 1921, cu mult timp înainte de apariţia calculatoarelor, telefoanelor mobile și Internetului.

Totuși, specialiştii avertizează că, dacă s-ar întâmpla acum o furtună solară majoră, aceasta ar putea provoca perturbări grave asupra modului nostru de viață datorită dependenței noastre de comunicațiile electronice.

Potrivit noilor date prezentate la conferința de comunicare a datelor SIGCOMM 2021, un astfel de eveniment ar putea provoca o “apocalipsă a Internetului”, timp de luni de zile. Având în vedere că totul, de la plăți cu cardul la servicii de mesagerie, se bazează pe Internet, o perturbare de această natură și de această amploare s-ar putea dovedi dezastruoasă pentru omenire.

“Ceea ce m-a determinat cu adevărat să mă gândesc la asta este că, odată cu pandemia, am văzut cât de nepregătită era lumea”, a spus co-autorul studiului, Abdu Jyothi, de la Universitatea din California, Irvine. “Nu există niciun protocol pentru a face față în mod eficient unui dezastru a Internetului. Infrastructura noastră nu este pregătită pentru un eveniment solar la scară largă”.

Cum probabilitatea ca o ejectie de masă coronariană să se producă este în jur de 1,6-1,4% pe deceniu, totuși e posibil să putem evita acest scenariu dezastruos – cel puțin pentru moment.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): livescience.com

Orgoni Crystal

 

Pentru a putea citi articolul, va rugam dezactivati adblocker-ul pentru acest site! Va multumim!