Chinezii se joacă cu focul: au pus o „Inteligenţă Artificială” şef la o mare companie!

  •  
  •  
  •  
  •  

Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free)

NetDragon Websoft este o companie chineză care dezvoltă și operează jocuri online multiplayer, dar şi realizarea de aplicații mobile. Compania a debutat cu primul său produs în anul 2002. Acum însă, o ştire de pe cotidianul „Daily Mail” ne lasă cu gura căscată: această companie chineză a numit primul robot umanoid din lume în funcția de președinte executiv! Fiinţa umană virtuală, susținută de Inteligența Artificială, este numită „Tang Yu”.

Numirea a fost făcută pe 26 august 2022, iar CEO-ul virtual, doamna Tang Yu, și-a început activitatea în cadrul principalei filiale a companiei, Fujian NetDragon Websoft. Potrivit declarației companiei, Tang Yu va sprijini procesul de luare a deciziilor în timpul operațiunilor zilnice ale companiei și va oferi un sistem mai eficient de gestionare a riscurilor. De asemenea, ea va fi folosită ca un centru de date în timp real și ca instrument de analiză pentru consiliul de administrație.

Președintele companiei NetDragon, Dr. Dejian Liu, a dezvăluit că această companie va continua să dezvolte algoritmii din spatele lui Tang Yu, pentru că „noi credem că Inteligenţa Artificială este viitorul managementului corporativ, iar numirea doamnei Tang Yu reprezintă angajamentul nostru de a îmbrățișa cu adevărat utilizarea Inteligenţei Artificiale pentru a transforma modul în care ne operăm afacerea și, în cele din urmă, ne impulsionăm creșterea strategică viitoare”.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): Chinese tech company appoints an AI-powered virtual humanoid robot as CEO – claiming it will ensure ‘a fair and efficient workplace for all employees’ / dailymail.co.uk

P.S. Dacă această „Inteligenţă Artificială” preşedinte-executiv de companie va decide să dea afară toţi angajaţii, căci nu mai e nevoie de ei, din moment ce Inteligenţa Artificială poate face totul? Poate au unii decidenţi politici şi militari „idei strălucite” şi bagă o „Inteligenţă” de asta şi la comanda forţelor militare, luând astfel controlul asupra armelor nucleare, exact ca „SkyNet” din seria de filme „Terminator”. E foarte periculos să ne jucăm cu astfel de lucruri…

 


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un comentariu

WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner