Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Secretele QuadrigaCX – unul dintre cele mai mari site-uri de schimburi de criptomonede din Canada


Imagine: shetcoiner.com (Commons Creative – free)

Criptomonedele… Unii spun că tehnologia criptomonedelor revoluționează lumea modernă. Alții spun că totul este o scamatorie virtuală, menită să-i îmbogăţească pe unii. Dar, adevărul e că monedele digitale anonime nu sunt legate de niciun stat sau guvern sau de mărfuri fizice, motiv pentru care fanii de criptomonede le iubesc atât de mult. Dar criptomonedele sunt, de asemenea, incredibil de volatile și mult mai susceptibile la fraude decât oricare alt instrument de plăţi. Şi, pentru a sublinia ultima frază, vă prezint un caz misterios legat de criptomonede, petrecut în 2018-2019.

În timpul vieții sale, Gerald Cotten a fost preşedinte al QuadrigaCX, unul dintre cele mai mari site-uri de schimb de criptomonede din Canada. Securitatea a fost o prioritate majoră pentru Cotten, aşa că el și-a dat singur responsabilitatea de a proteja 115.000 de conturi, în valoare de aproximativ 137 de milioane de dolari, creând o „frază de acces” pe care el și numai el o știa. O „frază de acces” este o secvență de cuvinte sau un alt text utilizat pentru a controla accesul la un sistem de calcul, program sau date. Este similar cu o parolă de utilizare, dar „fraza de acces” este în general mai lungă, pentru o securitate suplimentară.

În decembrie 2018, Cotten a murit pe neaşteptate. Și, dintr-o dată, niciunul dintre acei 115.000 de clienți ai site-ului nu și-a putut accesa portofelul de criptomonede. Moartea bruscă a lui Cotten a dus la multe speculații. Au existat zvonuri că el și-a falsificat propria moarte. Anchetatorii au descoperit că mari cantități de Bitcoin, deținute în numele său, au dispărut în mod misterios, iar pe laptopul său erau alte conturi inexplicabile. Ulterior, a ieșit la iveală că el a depus un testament cu 12 zile înainte de moartea sa. Dar nimeni din QuadrigaCX nu a avut nicio evidenţă a activelor sale.

Mai mulţi au încercat să afle adevărul din spatele acestei afaceri. Jurnaliştii au început să sape în mlaştina trecutului său; cu cât au descoperit mai multe, cu atât povestea devenea mai ciudată. A existat chiar și un podcast – „Unraveling Crypto’s Biggest Mystery” – dedicat descoperirii adevărului. Și totuși, nimeni nu știe cu siguranță ce s-a întâmplat sau dacă acei 115.000 de oameni își vor mai vedea vreodată economiile lor de criptomonede.


Lasă un comentariu