Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Iranul produce prima sa maşină complet electrică, cu tehnologie proprie


Cel mai mare producător de automobile din Iran, IKCO, a dezvăluit prima sa mașină complet electrică care va fi lansată pe piaţă în martie 2023. Modelul prezentat la sediul IKCO din vestul Teheranului este o versiune completă electrică a sedanului Tara al companiei. Modelul va fi echipat cu un acumulator de 45 kWh și va putea parcurge 300 de kilometri într-o încărcare completă.

15 companii iraniene au fost implicate în proiectul de proiectare și dezvoltare al modelului Tara complet electric, care va fi primul vehicul electric care va ajunge în producția de masă în Iran. Mașina a fost dezvoltată pe baza ingineriei inverse a unuia dintre modelele companiei americane Tesla, ea fiind în prezent supusă unor teste în Germania și Spania. Toate piesele folosite în mașină provin de la producători autohtoni, cu excepția celulelor bateriei, despre care ar putea fi produse și de producătorii iranieni de baterii în cazul în care sunt furnizate suficiente investiții pentru proiect.

Potrivit rapoartelor presei iraniene, IKCO intenționează să producă 5.000 de unități de Tara EV în primul an de producție. Rapoartele spun că IKCO își propune să atragă suficient sprijin guvernamental pentru furnizarea de mașini municipiilor care controlează flotele de taxiuri din orașele iraniene.

Guvernul iranian a oferit mai mult sprijin sectorului auto din țară în ultimii ani pentru a-l ajuta să facă faţă sancțiunilor americane. Experții spun că sprijinul a dat în mod clar roade, deoarece producătorii de mașini au continuat să dezvăluie noi modele în ultimii ani, putând să-și mențină producția la niveluri înainte ca sancțiunile să fie impuse Iranului în 2018.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): carspiritpk.com


Lasă un comentariu