Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Nebunia merge mai departe: un robot umanoid cu Inteligenţă Artificială a ţinut un discurs în Parlamentul britanic


Un robot umanoid pe nume Ai-Da a provocat un şoc în rândul oficialilor britanici, după ce a vorbit la o audiere a unei comisii parlamentare din camera superioară a Parlamentului Britanic (Camera Lorzilor). Dezvoltat de Aidan Meller, care este specialist în artă modernă și contemporană, Ai-Da este poate cea mai neobișnuită persoană care a vorbit vreodată în Camera Lorzilor.

Robotul (care avea înfăţişare de femeie) a vorbit Comisiei pentru Comunicații și Industrie Digitală din Camera Lorzilor despre subiectul cu privire la creativitatea „atacată” de Inteligența Artificială (IA) și tehnologie. Este cu siguranță un subiect interesant: în ultimii ani am văzut un număr tot mai mare de imagini produse de algoritmi IA și este rezonabil să ne imaginăm că nu va dura mult până când computerele vor putea produce imagini la fel de convingătoare ca cele produse de un artist sau ilustrator.

„Ai-Da provoacă ceea ce înseamnă să fii un artist într-o lume post-umană”, a spus Meller. „Abilitățile ei ca artistă pun sub semnul întrebării bazele lumii artei și ale industriilor creative. Discursul inaugural al lui Ai-Da la Camera Lorzilor ne va ajuta să înțelegem cum vede un robot lumea și ce înseamnă asta pentru viitorul creativităţii”.

Apariția lui Ai-Da în Camera Lorzilor a mers în cea mai mare parte fără probleme, deși a fost un moment în care a trebuit să fie resetată din cauza unei probleme tehnice care a lăsat-o cu ochii încrucișați.

Membrii comisiei parlamentare păreau destul de intrigați în timp ce femeia-robot își expunea cazul. „Cred că creativitatea mașinilor prezintă o oportunitate excelentă pentru noi de a explora idei noi și moduri de gândire”, a spus ea. „Cu toate acestea, există și riscuri asociate cu această tehnologie pe care trebuie să le luăm în considerare cu atenție. Trebuie să ne gândim la beneficii și limitări și să luăm în considerare implicațiile etice”.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): dailymail.co.uk


Lasă un comentariu