Forţele Aeriene Americane în sfârşit au renunţat la dischete, în 2019, dar nu renunţă la calculatoarele IBM, vechi de 50-60 de ani, pentru controlul rachetelor strategice. De ce?


Imagine: maxpixel.net (Commons Creative – free)

Într-un articol din 2016, intitulat „Incredibil! Sistemul de rachete nucleare al SUA foloseşte (încă!) dischete! Totuşi, suntem în anul 2016, iar dischetele sunt „moarte tehnologic” demult…” discutam cum sistemul de rachete nucleare al SUA se foloseşte încă de dischete! Atenţie, vorbim despre dischete, o modalitate primitivă de stocare pentru anii aceştia, în care chiar şi DVD-urile par a fi demodate. Discheta a devenit populară în anii ’70, când era populară discheta de 8 inch, ce avea 237 kB spațiu de stocare. În zilele noastre e nevoie de mai mult de 130.000 de floppy disk-uri de 8 inch, pentru a stoca 32 GB de informații – dimensiunea medie actuală a unui stick de memorie.

Ei bine, o ştire de pe arstechnica.com din octombrie 2019 ne spune că americanii au hotărât să intre „în rândul lumii”, iar Comandamentul Armelor Balistice Intercontinentale ale Forţelor Aeriene Americane a hotărât să retragă floppy disk-urile din dotare pentru a folosi modernele SSD.

Unii se pot mira de ce a durat atât de mult pentru a face această mutare; nu e vorbă de conservatorism sau lipsă de fonduri, ci pentru încrederea avută în aceste floppy-disk-uri, considerate de 50 de ani a fi mult mai fiabile decât sistemele moderne de stocare.

Totuşi, calculatoarele IBM Series/1, instalate la Comandament încă din anii 60-70, nu vor fi înlocuite prea curând, datorită fiabilităţii şi securităţii oferite.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock