Povestea incredibilă a indienilor Macuxi din Amazon: în interiorul Pământului, după 15 zile de mers, se găseşte un loc plin de putere şi bogăţie, în care trăiesc creaturi gigantice!


Imagine: wikipedia.org (Commons Creative – free)

Un trib amazonian de indieni denumit Macuxi susține în legendele sale că un Pământ gol şi locuibil a existat în istoria omeniriii până recent, în urmă cu circa 100 de ani. Mulţi poate se vor întreba dacă legendele sunt adevărate sau dacă ele sunt doar un alt exemplu de folclor incredibil. Următorul articol este fascinant și tradus din limba spaniolă, conform site-ului ZONNews.

Ce-ar fi dacă celebra carte „Călătorie spre centrul Pământului” a lui Jules Verne ar fi adevărată? Și dacă undeva, o lume cu totul nouă așteaptă să fie explorată, un loc în care ființele vii locuiesc în adâncul planetei noastre, un loc pe care civilizațiile antice ştiau că există. Dar acelaşi lucru îl spune şi civilizaţia indienilor Macuxi, care trăiesc în Amazon, în țări precum Brazilia, Guyana și Venezuela. Conform legendelor lor, ei sunt descendenții „fiilor Soarelui”, creatorul focul și protectorul Pământului interior.

Iar legendele orale ale acestor indieni ne vorbesc de o intrare în interiorul Pământului. Până în 1907, indienii Macuxi intrau într-un fel de peșteră și călătoreau între 13 şi 15 zile până când ajungeau în interiorul Pământului. Iar acolo, pe cealaltă parte a lumii, în Pământul interior, ar fi trăit creaturi gigantice, care atingeau şi 3-4 metri înălţime. Iar indienii Macuxi aveau sarcina de a preveni intrarea din afară în interiorul „Pământului gol”.

Scările către centrul Pământului sunt cu adevărat impresionante, fiecare treaptă având aproximativ 80 de centimetri. După 3 zile de mers în interior, indienii îşi lăsau torţele, căci peşterea era iluminată de felinare gigant, de mărimea unei pepene, ce străluceau ca Soarele. După 4-5 zile de călătorie, cei din interiorul peșterii pierdeau din greutate si din masa corporală, permițându-le să se miște mult mai repede. Legendele că după 5 zile, călătorii intrau în nişte caverne uriașe, ale căror acoperișuri nu puteau fi văzute. Într-una din încăperile sistemului de peșteri existau patru obiecte „ca Soarele”, imposibile de privit.

Conform legendelor, în interiorul Pământului existau locuri în care copacii sunt capabili să crească fructe, cum ar fi bananele sau fructele de mango, ce apăreau după 6-7 zile de călătorie. Cu cât indienii Macuxi înaintau în interiorul Pământului, cu atât ei observau suprafețe mai mari de vegetație. Dar nu toate zonele sunt de culoare verde și înfloritoare. În interior există unele locuri care sunt extrem de periculoase și care ar trebui să fie evitate, ca de exemplu pietrele care fierb.

Apoi, un misterios aer poate provoca oamenii să zboare sau să plutească. Continuând călătoria, ei au ajuns într-un loc unde trăiesc giganţii. Acolo, exploratorii Macuxi au întâlnit alimente gigante, cum ar fi mere de dimensiunea unor capete umane, struguri de marimea unui pumn uman și pești delicioşi, cu adevărat giganţi.

Precum spuneam mai sus, indienii Macuxi au fost „gardienii” lumii subpământene, păzind intrarea în interiorul Pământului, care se spune că ar fi plin de putere şi bogăţie incredibilă. Dar, înţelegerea cu giganţii a căzut după ce în Amazon, la începutul secolului al XX-lea, au venit exploratori britanici căutători de aur şi diamante, care s-au aventurat în peştera din interiorul Pământului, dar nu s-au mai întors.

Este aceasta doar o altă legendă? Sau indienii Macuxi au dreptate? A nu se uita că chiar în Biblie se vorbeşte despre prezenţa giganţilor care au trăit odată pe Pământ. Oare aceştia s-au ascuns în interiorul Pământului după potopul lui Noe?

 

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock