Chinezii îşi falsifică şi ei „călătoria pe Lună” cu robotul „Iepurele de jad”! Au de unde să se inspire: urmează modelul de falsificare a misiunilor americane de aselenizare Apollo!


chinezii pe LunaÎn urmă cu câteva săptămâni (mai precis pe 2 decembrie 2013), chinezii au anunţat trimiterea unei nave fără pilot pe Lună, lansând un „rover” (robot) lunar pentru a-i explora suprafața. Numele acestui robot: iepurele de jad. Din acel moment nu au existat decât foarte puține informații oferite de către chinezi cu privire la „misiunea sa ştiinţifică”. O simplă căutare pe Google News arată că există puţine ştiri privind acest eveniment. Mai mult sunt articole cu privire la implicațiile politice ale aselenizării chinezeşti, care ar fi devenit astfel a treia putere mondială care ajunge pe Lună, după SUA şi URSS. Există foarte puține articole (aproape deloc) cu privire la explorarea propriu-zisă a Lunii. Ar fi trebuit să vedem o mulţime de videoclipuri şi imagini luate de pe suprafața lunară de „iepurele de jad”. În schimb am văzut aproape nimic, sau mai bine zis două videoclipuri de o calitate îndoielnică. Lipsa descoperirilor științifice, a videoclipurilor și a fotografiilor de până în prezent nu arată decât două lucruri: ori misiunea „iepurelui de jad” este una militară şi secretă, ori totul nu este nimic altceva decât o farsă pusă în scenă de către chinezi.

Imaginile video oferite până acum au fost extrem de discutabile; există probleme semnificative cu ambele clipuri video, toate acestea sugerând faptul că ele au fost fabricate în întregime într-un studio de filme. Anomaliile observate ar pune sub semnul întrebării autenticitatea acestui eveniment.

Avem aproape o lună de când chinezii au ajuns pe Lună şi nu vedem mii de fotografii sau ore de înregistrări video. De ce? Chinezii nu ar fi trebuit să se laude în faţa lumii cu această aselenizare? N-ar fi trebuit să-şi demonstreze puterea tehnologică? Sau încă n-au terminat de falsificat filmele în studiourile cinematografice?

Pentru a mai ascunde din suspiciuni, în ajunul Crăciunului, agenţia oficială chineză anunţa că „Robotul chinez de pe Lună a intrat în hibernare în timpul nopţii selenare”. Citez din articol:

Robotul lunar şi sonda din cadrul misiunii chinezeşti Chang’e 3 de pe Lună vor intra în hibernare, îndurând temperaturile extrem de joase de pe suprafaţa lunară. Noaptea lunară care va veni pe 26 decembrie va dura circa două săptămâni, robotul şi sonda având de îndurat temperaturi de -180 de grade Celsius.

Aşadar, încă două săptămâni în care nu vom mai afla nimic. Probabil că în timpul acesta mii de chinezi lucrează cu fervoare la falsificarea imaginilor şi videoclipurilor.

Ceea ce este şi mai uimitor este faptul cât de mulți oameni pur și simplu acceptă acest eveniment ca atare, fără să existe vreo dovadă solidă care să sugereze că chinezii au ajuns pe Lună. Şi încă ceva. Dacă chinezii au ajuns într-adevăr pe Lună, de ce nu şi-au dus robotul în locul unde se presupune că au avut loc celebrele aselenizări Apollo de la sfârşitul anilor 60 şi începutul anilor 70? În cazul în care nu ar fi găsit nimic în aceste locuri, ei ar fi putut face de ruşine Statele Unite, prin anunțarea faptului că americanii şi-au falsificat misiunile lunare Apollo. Dar, dacă ar fi găsit vreo urmă a misiunilor Apollo, chinezii ar fi întărit încă o dată lumii faptul că se află pe Lună. Dar, din păcate pentru guvernul Statelor Unite și pentru NASA, șansele să se găsească pe Lună orice echipament din misiunile Apollo sunt practic nule. Şi asta pentru că oricine a examinat cu atenție misiunile Apollo este de acord că aceste misiuni au fost falsificate în masă.

În concluzie, nu ar fi de mirare ca şi chinezii să-şi fi falsificat aselenizările. Dacă au făcut-o americanii, de ce s-ar lăsa chinezii mai prejos?

P.S. Pe 24 decembrie 2013, în aceeaşi zi în care chinezii anunţau intrarea în hibernare a „Iepurelui de jad”, Daily Mail ne anunţă că NASA a dat publicităţii 17.000 de fotografii din programul Apollo. Coincidenţă? Pe naiba… De ce a trebuit să aştepte 40 de ani ca să dea publicităţii nişte fotografii de pe Lună? De ce NASA a făcut asta în timpul misiunii selenare chinezeşti? Ceva nu se leagă aici, oameni buni…

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock