Vor ajunge oamenii pe Lună în 2025, aşa cum ne promite NASA? Două teorii şocante care arată însă altceva…


Succesul misiunii NASA Artemis I din noiembrie 2022 ne pune pe drumul cel bun pentru ca în mai puţin de 10 ani oamenii să ajungă să lucreze pe Lună, spune un oficial NASA. După acest succes, se pare că eforturile agenției spațiale americane de a ajunge cu oameni pe Lună în următorii 3 ani decurge conform planului.

Dacă se va întâmpla acest lucru, atunci se va putea înfiinţa un avanpost permanent cu echipaj uman pe Lună, oamenii putând trăi și lucra acolo, așa cum o fac pe Stația Spațială Internațională. Potrivit lui Howard Hu, persoana care conduce programul Orion al NASA, acest lucru s-ar putea întâmpla încă din 2030.

„Artemis I” este primul pas pe care îl facem către explorarea pe termen lung a spațiului cosmic, nu doar pentru Statele Unite, ci și pentru lume”, a declarat Howard Hu. „Și cred că aceasta este o zi istorică pentru NASA, dar şi pentru toți oamenii care iubesc zborul spațial uman și explorarea spațiului cosmic. Vreau să spun că ne întoarcem pe Lună, lucrăm la un program durabil și acesta este vehiculul care va transporta oamenii ce vor ajunge din nou pe Lună”.

Specialistul NASA a mai declarat: „Vom trimite oameni pe suprafața Lunii și ei vor trăi acolo şi vor face experimente ştiinţifice. Va fi cu adevărat foarte important pentru noi să învățăm ce se întâmplă dincolo de orbita Pământului și apoi să facem un pas mare când vom ajunge pe Marte. Iar misiunile Artemis ne permit să avem o platformă durabilă și un sistem de transport care ne permit să învățăm cum să operăm în acel mediu din spațiul cosmic”.

Așa cum ne spune NASA, misiunea Artemis 3 – care va duce oameni pe Lună – este programată să fie lansată în 2025, adică la 56 de ani de la prima aselenizare umană Apollo, ce a avut loc în 1969.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): businessinsider.com

P.S. Există 2 teorii ale conspiraţiei cu privire la presupusa aselenizare umană din 1969 şi de ce a trecut atât de mult timp în care oamenii nu au mai reuşit să ajungă pe satelitul nostru natural:

1) Aselenizarea umană nu a avut loc niciodată. Deşi multă lume crede că oamenii chiar au păşit pe Lună, totuşi prin anii 80-90 au început deja să apară îndoieli în această privinţă. În anii 2000, postul de televiziune american Fox a prezentat un documentar-şocant în care arată că aselenizarea din 1969 (şi din anii următori) nu a existat niciodată, toate filmările şi fotografiile fiind realizate în studiourile hollywoodiene.

Teoreticienii conspiraţionişti cu privire la farsa aselenizării au adus în discuţie mai multe argumente: lipsa stelelor din fotografiile aselenizării, apariţia literei „C” pe o piatră de pe Lună, steagul american fluturând, deşi pe Lună nu există atmosferă, precum şi altele. Pentru mai multe detalii, vă invit să recitiţi articolul meu pe această temă: 40 de ani de la marea farsă a aselenizării: omul n-a fost niciodată pe Lună. Să nu uităm că în 2006, NASA a recunoscut că a pierdut 700 de cutii cu benzi magnetice, inclusiv înregistrările SSTV originale de pe Lună! Acestea ar fi putut fi tranformate în videoclipuri de înaltă calitate, privind aselenizarea lui Apollo 11.

O dovadă că aselenizarea dumană din 1969 nu a avut loc este dată de centura de radiaţii Van Allen. Kelly Smith, inginer NASA, spune că, înainte de a trimite oameni pe Marte, că „trebuie să rezolvăm problemele legate de radiaţia Van Allen înainte de a trimite oamenii prin această regiune spaţială”. Centura de radiaţii Van Allen este extrem de periculoasă, înconjurând Pământul, începând cu altitudinea de 1.500 de kilometri şi până la aproximativ 40.000 de kilometri deasupra Pământului. Întrebarea care se pune e următoarea: de ce ar trebui NASA să rezolve probleme legate de Centura Van Allen, din moment ce ar fi făcut-o deja în 1969, când au trimis oameni pe Lună? Citiţi mai multe AICI: Un inginer NASA recunoaşte clar că astronauţii încă n-au putut trece de centura de radiaţii Van Allen din jurul Pământului! Ce altă dovadă mai clară vreţi pentru a arăta că omul nu a ajuns pe Lună niciodată!?

2) În spatele controversei cu privire la aselenizarea din 1969 de ascunde o conspiraţie şi mai mare. Precum se ştie, în mod oficial, misiunile lunare Apollo 18, Apollo 19 şi Apollo 20 au fost anulate oficial de către preşedintele Richard Nixon, dar aderenţii acestei teorii susţin faptul că un departament spaţial ultrasecret ar fi continuat aceste aselenizări în cel mai mare secret posibil. Astronauţii astfel ar fi ajuns pe faţa nevăzută a Lunii pentru a explora ruinele unor civilizaţii extraterestre străvechi, găsite acolo de primele misiuni Apollo. În continuare, acest departament spaţial ultrasecret ar fi construit pe faţa nevăzută a lumii o bază secretă. De-a lungul timpului, această bază s-ar fi extins în subteran, pentru a face mai bine razelor cosmice letale care ajung pe Lună. În momentul de faţă, ea ar fi devenit o bază colonială suficientă pentru a face faţă supravieţuirii – spune aceeaşi teorie.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock