Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Pământul este observat din „vecinătatea” noastră galactică? Extratereştrii ne-ar putea urmări din 1715 sisteme stelare – spune un nou studiu


„Stelele trecute, prezente și viitoare care pot vedea Pământul ca pe o exoplanetă în tranzit” este o nouă lucrare a Dr. Jackie Faherty și Dr. Lisa Kalteneggar.

În căutarea vieții în Cosmos, exoplanetele în tranzit sunt în prezent cele mai bune ținte ale noastre. Cu mii de exoplanete deja detectate, căutarea noastră intră într-o nouă eră a descoperirilor, cu viitoare telescoape mari care vor căuta semne de viață în atmosferele planetelor aflate în tranzit.

Dar, dacă există civilizaţii extraterestre în apropierea noastră, iar ei caută, la fel ca noi, exoplanete care dau semne de viaţă? Ar putea fi detectat Pământul, de către extratereştri, ca fiind o planetă plină de viaţă? Au existat anterior mai multe lucrări care au cercetat zona din care Pământul ar fi vizibil în timp ce tranzitează Soarele. Totuşi, aceste studii au luat în considerare doar poziția actuală a stelelor și nu au inclus punctul lor de vedere, aflat în schimbare de-a lungul timpului. Dar, noua lucrare a Dr. Jackie Faherty și Dr. Lisa Kalteneggar ia în considerare acest lucru.

Astfel, s-au descoperit 1.715 stele aflate la 100 de parsecs de Soare, care sunt în poziția potrivită pentru a fi observată viața pe un Pământ asflat în tranzit, încă de la începutul civilizației umane. Cu 1715 stele în poziția potrivită pentru a fi observată viața pe un Pământ în tranzit, nu este de neconceput ca noi, ca şi civilizație de tip 1, să fim urmăriți de civilizații extraterestre mult mai avansate, de tip 2 și de tip 3, care poate folosesc aceste stele pentru a monitoriza planeta Pământ.

Faptul că încă nu am reușit încă să luăm contact cu extratereștrii se poate datora ideii că undele radio sunt o tehnologie depășită, ceea ce probabil este corect. Gândiți-vă doar la ideea că suntem urmăriți fără a putea interacționa cu extratereștrii…


Lasă un comentariu