Misteriosul „Sfinx” de pe Marte are vreo legătură cu Marele Sfinx egiptean? O ipoteză tulburătoare…


Maiestuosul Sfinx egiptean a fascinat multe generații și până în prezent continuă să genereze tot felul de gânduri și teorii despre originea sa. Trebuie spus că unele structuri similare au fost descoperite pe Marte; iar după unii autori există o legătură misterioasă care a fost îngropată sub nisipurile timpului.

În mod tradițional, se crede că egiptenii au construit Marele Sfinx împreună cu Piramida lui Keops. Cu toate acestea, rămâne deschisă întrebarea cum au realizat acest lucru cu instrumente limitate și tehnologii primitive în comparație cu cele moderne. Cercetări recente au arătat că Sfinxul din Giza poate să nu fi fost construit de oameni. Munca științifică a unei echipe de oameni de știință de la Universitatea din New York aruncă o lumină nouă asupra acestui loc străvechi și misterios. Astfel, cercetătorii propun o teorie senzațională complet nouă: Sfinxul este o formațiune naturală creată de procese naturale și omul a depus deja eforturi minime pentru a da acestei structuri naturale forma recunoscută dorită.

Baza cercetărilor lor a fost o formațiune naturală cunoscută sub numele de yardang, care se formează prin intemperiile asupra unor roci precum gresia și argila. Yardangurile seamănă adesea cu forma animalelor așezate sau culcate și pot fi găsite în zonele deșertice cu climă caldă și uscată, inclusiv în nord-estul Egiptului.

Pentru a-și confirma teoria, oamenii de ştiinţă au recreat condițiile de formare a yardangilor în condiții de laborator. Ei au folosit argilă moale cu un material mai dur și mai puțin erodabil în interior pentru a simula terenul din nord-estul Egiptului. Apoi au spălat aceste formațiuni cu un curent de apă care simula vânturi puternice din deșert. În 1972, sonda americană Mariner 9 a ajuns pe Marte și a luat peste 3.000 de imagini. Dintre acestea, 500 au fost publicate în presă. Într-una dintre ele, lumea a văzut o piramidă prăbușită, de aproape 1,5 km înălțime și un sfinx cu chip uman.

Dar spre deosebire de cel egiptean, care privește drept înainte, Sfinxul marțian privește cerul. A trecut mai bine de un deceniu și au fost publicate fotografii ale unui alt sfinx și a unei alte piramide. În noile fotografii se poate distinge clar un sfinx, o piramidă și o a treia structură: rămășițele unui perete al unei structuri dreptunghiulare. Astfel, a apărut o nouă ipoteză: a avut loc un război între Marte și Pământ, iar cei pe care anticii i-au numit zei erau oameni care au colonizat Marte, colonia marțiană decizând să se separe de patria sa, Pământul (sau invers), așa cum s-a separat America s-a separat de Anglia etc.

Există și susținători ai originii naturale a acestor obiecte pe Marte; totuşi, nu este exclus ca pe Marte să fi existat odată o civilizație dezvoltată, asemănătoare cu a noastră…

 

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO