Marile mişcări de pace din secolul XX au fost create şi finanţate de KGB, pentru a-i submina pe americani

131

Una dintre cele mai mari operaţiuni de manipulare din istorie a fost crearea de către fosta URSS a numeroase mişcări de pace ce erau îndreptate împotriva Occidentului, în special împotriva Statelor Unite. Mişcările de pace (sau anti-război) au fost create atât pe sol american, cât şi pe pământ străin, în special în anii 60 sau 70 de către atotputernicul şi temutul KGB. Participarea şi implicarea activă a americanilor în războaie din afara ţării (ca cel din Coreea sau Vietnam), dar şi înarmarea excesivă a armatei americane, a făcut posibilă apariţia unei fundaţii solide pentru manifestarea mişcărilor de pace, care, au găsit un sprijin puternic din partea populaţiei.

Marea majoritate a mişcărilor de pace din perioada 1960-1970 au fost iniţiate de către fostul KGB, acest lucru rezultând din faptul că multe din ele atacau doar Statele Unite, dar nu şi URSS-ul, deşi sovieticii deţineau la fel de mult armament de distrugere în masă (ca şi americanii) şi au participat şi ei la diverse războaie şi operaţiuni militare (Cehoslovacia, 1968 sau Afghanistan, 1979). Efectiv, scopul acestor mişcări nu era îndreptat spre pace, ci spre demoralizarea Statelor Unite şi perceperea de către întreaga lume a faptului că America ar constitui singura naţiune războinică de pe mapamond. Aceste mişcări urmăreau câştigarea “războiului rece” de către fosta URSS, în confruntarea sa cu SUA. Nu e de mirare că activiştii americani de pace habar n-aveau că erau manipulaţi de ruşi, pe care-i considera cu cinism drept “idioţi folositori”.

În continuare, vă voi prezenta câteva dintre mărturiile unor diverşi oameni implicaţi care au confirmat faptul că în spatele mişcărilor pacificiste se afla mâna de fier a KGB-ului rusesc:

1) Stanislav Lunev – fost ofiţer militar sovietic, ce a deţinut cel mai înalt grad în cadrul serviciilor GRU; în 1992 s-a predat autorităţilor americane şi, de atunci, activează drept consultant pentru FBI. El a declarat că sovieticii au cheltuit o mulţime de bani pentru finanţarea mişcărilor anti-război din America, spunând textual că “GRU şi KGB au ajutat fiecare mişcare anti-război şi organizaţie din America şi străinătate.” Lunev descrie întreaga campanie ca având mare succes şi că şi-a meritat fiecare dolar investit.

2) Oleg Kalugin – fost ofiţer KGB şi şeful KGB-ului din SUA pentru o lungă perioadă. El a declarat printre altele că el a creat “toate congresele de pace, de tineret, festivalurile, mişcările feministe, mişcările sindicale şi campaniile împotriva prezenţei rachetelor americane din Europa.”

3) Richard Staar – istoric militar la Universitatea din Stanford. În cartea sa “Politici externe ale Uniunii Sovietice”, Staar dovedeşte că organizaţii gen “Institutul Internaţional pentru Pace”, “Mişcarea Esperantist pentru Pace Mondială” sau “Fizicienii internaţionali pentru prevenirea războiului nuclear” reprezintă creaţia serviciilor secrete sovietice.

4) Vladimir Bukovski – membru de seamă a mişcării dezidente sovietice, scriitor, neurofiziolog şi activist politic. Conform declaraţiilor sale, în anul 1980, “Parlamentul Mondial al Oamenilor pentru Pace” n-a fost altceva decât o operaţiune KGB.

5) Serghei Tretiakov – unul dintre cei mai faimoşi spioni ai lumii. Conform opiniei sale, sovieticii au fondat şi au finanţat o mulţime de demonstraţii pacifiste ce au avut loc în anii 1970-1980 împotriva prezenţei bazelor militare americane în Europa Occidentală.

Activiştii de pace bine intenţionaţi au fost atât de naivi încât ei au crezut că, prin acele demonstraţii sau marşuri, chiar credeau că fac un bine, nedându-şi seama că, de fapt, erau folosiţi de agenda ascunsă a unui alt guvern pentru un total alt scop. De aceea este atât de important de a cunoaşte cine beneficiază în cele din urmă în urma unei anumite acţiuni. Agendele ascunse întotdeauna sunt mascate de cuvinte dulci şi idealuri…