Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Tellurium 128, de 100 de trilioane de ori mai vechi decât întreg Universul?

136

blankÎn cartea lui Jonathan Sarfati “The Greatest Hoax on Earth? Refuting Dawkins on Evolution”(“Cea mai mare păcăleală de pe Pământ? Respingerea teoriei lui Dawkins privind evoluţia”) am întâlnit o afirmaţie extrem de interesantă. Este vorba de elementul radioactiv Tellurium-128, care are un timp de înjumătăţire de…2,2 septilioane de ani, adică de 2.2×10^24 ani! Reamintesc că timpul de înjumătăţire în chimia şi fizica nucleară reprezintă timpul necesar unui izotop al unui element oarecare în a-şi înjumătăţi numărul de atomi, ca urmare a radioactivităţii sale.

Dar, pe de altă parte, cosmologia actuală ne spune că Universul nostru are o vechime de circa 13,7 miliarde de ani. Între 13,7 miliarde de ani şi 2,2 septilioane de ani există o diferenţă ca de la cer la pământ, ceea ce înseamnă că Universul ar fi de 100 de trilioane de ori mai vechi decât se crede în prezent!

Acest lucru nu-i o noutate. Într-o ştire din septembrie 2006 de pe site-ul The Guardian, câţiva cercetători au propus o altă teorie cosmologică conform căreia Universul ar avea cel puţin 1 trilion de ani vechime, iar materia care o vedem astăzi în jurul nostru reprezintă efectul unui Big Bang recent, căci în evoluţia acestui Univers ar exista o mulţime de Big Bang-uri.

Câţi ani are, de fapt, Universul? Nimeni habar n-are. Ca o convenţie, putem spune că el are 13,7 miliarde de ani. Dar oamenii de ştiinţă nu s-au înţeles niciodată asupra unei cifre fixe. Iar acelaşi lucru îl spuneam şi eu într-un articol publicat cu ceva timp în urmă: https://www.lovendal.ro/wp52/se-pot-hotari-vreodata-oamenii-de-stiinta-ce-varsta-are-universul/

Orgoni Crystal