Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Misterul luminii verzi de la apusul sau răsăritul Soarelui

311

lumina verde de la apusul soareluiNu ştiu câţi dintre voi au observat acest lucru, dar există momente în care, înainte de apusul sau de răsăritul Soarelui, la orizontul mărilor sau oceanelor, apare o lumină verde. Există cu adevărat acea lumină verde sau e doar o iluzie a ochilor?

Dar ea a fost fotografiată şi e vizibilă şi pe poze, aşa că ea există cu adevărat! Uneori, ea durează o secundă, iar alteori durează mai mult. Ea nu este doar verde; sunt cazuri în care lumina devine albastră sau de culoare violet.

Mulţi oameni care n-au văzut “lumina verde” cred faptul că aceasta e doar un mit, datorită oboselii retinale. Cu un aparat foto obişnuit, lumina nu poate fi fotografiată, fiind nevoie, de aceea, de o cameră foto specială.

Fenomenul luminii verzi se datorează refracţiei atmosferice, ca urmare a faptului că lumina Soarelui trece prin atmosfera Pământului şi se împarte într-un curcubeu de culori. Refracţia face ca discul solar să fie înconjurat de imagini-fantomă, cu “umbre” violete, albastre sau verzi deasupra Soarelui, sau roşu, portocaliu şi galben, dedesubt. Niciuna din aceste “umbre” nu pot fi vizibile, cu excepţia apusurilor şi răsăriturilor de Soare, atunci când refracţia atinge limita maximă, iar lumina Soarelui este slabă, astfel încât umbrele pot deveni vizibile. “Umbra” roşie dispare sub orizont, cele portocalii sau galbene sunt absorbite în atmosferă, “umbrele” albastre sau violet, de obicei, se dispersează, iar ceea ce rămâne este lumina verde.

Orgoni Crystal