Ruleta rusească a fost inventată în România!


Ruleta rusească este un joc periculos, în care în butoiaşul unui revolver se introduc un număr mai mic de gloanţe decât capacitatea sa. Butoiaşul revolverului este rotit la întâmplare, fără a se şti dacă în poziţia de oprire se află sau nu un glonţ pe ţeavă. Jucătorul pune ţeava revolverului la tâmpla proprie şi apasă pe trăgaci, care după noroc va muri sau va rămâne în viaţă. Jocul se repetă până ce la unul din jucători va fi declanşată împuşcătura fatală. Starea de tensiune este maximă la fiecare încercare, neștiindu-se dacă urmează viaţa sau moartea.

Termenul de „ruleta rusească” a apărut pentru prima dată într-o scurte povestire a lui Georges Surdez în numărul din 30 ianuarie 1937 al revistei „Collier”. Un sergent rus din Legiunea franceză îl întreabă pe narator:

– Feldheim, tu ai auzit vreodată de ruleta rusească?

Când i-am răspuns că NU, el a început să-mi povestească totul. Atunci când se afla cu armata rusească în România, în jurul lui 1917, totul începea să se prăbuşească. Ofiţerii ruşi simţeau nu numai că îşi pierd prestigiul, banii, familia şi ţara, dar şi faptul că erau dezonoraţi în faţa colegilor lor din armatele aliate. Atunci, un ofiţer rus, aflat într-o cafenea, şi-a scos revolverul şi l-a pus pe masă, a îndepărtat un cartuş din butoiaşul revolverului, l-a rotit, apoi l-a oprit, şi l-a pus la tâmplă şi a apăsat pe trăgaci. Existau 5 şanse din 6, ca pe poziţia de oprire să se afle un glonţ, şi astfel, atunci când apăsa pe trăgaci, creierii să-i zboare. Uneori se întâmpla acest lucru, alteori nu”.


Lasă un comentariu