Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

30.000 de militari / spioni ruşi au stat în 1990 în România. Ce misiune secretă aveau ei?


„Revoluţia română din ’89” (aşa cum este ea cunoscută) reprezintă unul dintre cele mai mari mistere din istoria modernă a României. În legătură cu ea, s-au scris sute şi mii de articole şi cărţi, iar adevărul total n-a fost dezvăluit nici până în prezent. Totuşi, unele fapte interesante ies la iveală, ca de exemplu, cele legate de prezenţa unor structuri militare / spionaj străine pe teritoriul României.

De exemplu, în cartea „Fereşte-mă, Doamne, de prieteni” istoricul american Larry Watts susține faptul că „peste 25.000 din cei 37.000 de turişti sovietici care au considerat România locul preferat pentru vizite sau tranzit, în cele două săptămâni anterioare revoluţiei din decembrie 1989, au ales să nu mai plece timp de aproape un an, până în octombrie 1990, după ce guvernul român le-a cerut oficial şi insistent să părăsească ţara”.

Chiar fostul premier de atunci, Petre Roman, a recunoscut că „(…)am cerut sovieticilor să-şi retragă comandourile. Era vorba despre aproximativ 25.000 – 30.000 de oameni. S-au retras ca urmare a faptului că Gorbaciov modificase strategia şi spusese că URSS nu mai este jandarm în această zonă”.