Site de secrete, stiinta si metafizica

Lincoln: “Prea mulţi purcei la o scroafă”

0 4

abrahamlincolnPatronajul, numirea solicitanţilor în funcţii sub noua administraţie americană, a fost o pacoste pentru preşedinţi încă de pe vremea primului preşedinte, George Washington. În secolul al XIX-lea, când Casa Albă era deschisă publicului, căutătorii de funcţii îl împresurau zilnic pe preşedinte cu cererile lor. Acest lucru reclama mult timp şi putea isca discuţii. Abraham Lincoln (preşedintele Americii între 1861 şi 1865), a exclamat odată, referitor la chestiile de mai sus: “Sunt prea mulţi purcei la o singură scroafă!” Însă, acest preşedinte a făcut faţă “hoardelor de solicitanţi”, cu obişnuitul său aplomb, devenind celebru pentru soluţiile imaginative pe care le găsea pentru a-i respinge pe solicitanţii insistenţi.

“Bunicul meu a luptat la Lexington, tatăl meu a luptat la New Orleans, iar soţul meu a fost ucis la Monterey”, susţinea o femeie care dorea să obţină de la preşedinte numirea fiului ei în funcţia de colonel. Lincoln i-a răspuns prompt că era evident că familia ei făcuse deja suficient pentru ţară şi că era timpul să mai dea o şansă şi altcuiva.

Când un grup de bărbaţi l-a implorat pe Lincoln să îl facă pe solicitantul lor împuternicit în Hawaii, ei au menţionat sănătatea delicată a respectivului, pentru care o astfel de numire ar fi ideală. “Domnilor, a răspuns Lincoln, îmi pare rău să vă spun că există alţi opt solicitanţi pentru acest post şi toţi sunt mai bolnavi decât omul vostru”.


Citește și

Utilizăm cookie-urile pentru a îmbunătăţi funcţionalitatea site-urilor noastre, pentru a te ajuta să navighezi mai eficient de la o pagină la alta, pentru a memora preferinţele tale şi, în general, pentru a îmbunătăţi experienţa utilizatorilor. Accept Cititi mai multe

Politica de intimitate si Cookie