Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Din secretele lui Einstein: nu purta ciorapi, trebuia să fie preşedinte şi a inventat şi-un frigider

195

blankEinstein este unul dintre cei mai cunoscuţi oameni de pe planetă, fiind celebru în special datorită ecuaţiei E=mc2. Dar, mai sunt lucruri despre Einstein mult mai puţin cunoscute, despre care puţin s-a auzit. Vreţi să vi le spun?

1) Lui Einstein îi plăcea să se plimbe cu barca

Atunci când Einstein a absolvit Institutul Politehnic din Zurich, genialul om de ştiinţă s-a îndrăgostit de barcă. El pur şi simplu îşi lua o barcă, se ducea în mijlocul lacului, îşi scotea carneţelul de notiţe, se relaxa, se gândea şi nota. Deşi el n-a învăţat niciodată să înoate, totuşi i-a plăcut toată viaţa să se plimbe cu barca.

2) Einstein putea să devină preşedintele Israelului

La câteva zile după moartea primului preşedinte al Israelului, Chaim Weizmann (9 noiembrie 1952), lui Einstein i s-a oferit poziţia de preşedinte. Având 73 de ani în acel, el a refuzat politicos această invitaţie. În scrisoarea de refuz, el a argumentat faptul că-i lipseşte abilitatea naturală de a discuta cu oamenii, precum şi faptul că era prea în vârstă.

3) Einstein nu purta ciorapi niciodată

Oriunde s-ar fi aflat (la Casa Albă, într-un dineu oficial) sau acasă relaxându-se, Einstein nu purta niciodată ciorapi! El justifica această atitudine astfel: de ce să poarte şi ciorapi şi încălţăminte în acelaşi timp, când doar una din ele ar fi fost suficientă?

4) Einstein a inventat un frigider cu gaz alcool

La 21 de ani după ce a scris teoria relativităţii, Albert Einstein a inventat un frigider care opera cu gaz alcool. El a făcut acest lucru întrucât a citit despre o familie care ar fi fost otrăvită de un frigider ce emitea dioxid de sulf. Frigiderul lui Einstein n-a intrat însă niciodată în producţie, pentru că era nenecesar.

Orgoni Crystal